"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1352 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/04/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Прокуратурата погва РЗС след сигнал на АТАКА


Сигналът срещу Яне Янев за купуване на гласове на последните избори и за оказване натиск на водачите му на листи, които са били карани да подпишат документи за 100 000 лв., дължими на партийния си лидер, отиват на прокуратурата. Това стана ясно вчера след заседание на парламентарната комисия за борба с корупцията. Сигналът е внесен от лидера на АТАКА Волен Сидеров и по него вече е назначена проверка, съобщи председателят на комисията Димо Гяуров. Припомняме, че на 25 март АТАКА сезира комисията за търговията с гласове на Янето, както за шефа на СКАТ Валери Симеонов за далавера с имот, възлизаща на близо 1 млн. лв. И двамата са в пряка зависимост от Алексей Петров, сочат проверки. Янев е продукт на политическата лаборатория на Трактора, а Валери Симеонов се е поставил в негова услуга, след като е станал зависим от изобличаваща го в далавери информация.
През март 2010 година вестник "Атака" разкри, че координаторът на РЗС в Бургас Мария Инджова е раздавала по 50 лв. за пазаруване на гласоподаватели на вота за 41-во НС.


У нас
· Станишев източил резерва с над 2 млрд. лева чрез кухи договори
· Анна-Мария Борисова: Нито една болница няма да бъде затворена
· СДС взел Алексей в НСС, БСП го издигнала в ДАНС

По света
· Хърватия затъва в заеми като Гърция
· Ислямисти заплашват сценаристи със смърт

Коментари
· Съдят насилници на животни, а кой ще защити хората?

Икономика
· Бюджетът излиза на плюс през април
· ЧЕЗ и ЕВН отказват да плащат дивидент на държавата
Адвокат Калин Костов: АТАКА проведе битката в Свищов срещу Октопода
Голяма част от университетите в България са се превърнали в печатници на дипломи

- Г-н Костов, като изключим драматичното прибиране в България, какво беше вашето впечатление от пребиваването ви в столицата на Белгия?
- За първи път имам възможността да посетя столицата на Европа. Имам чудесни впечатления. Изживях нещо със сигурност незабравимо, включително и със създалата се ситуация. Харесвам отношението на хората в евроинституциите - друг манталитет, друг свят, имаме още много да го гоним.
- Съдът призна наскоро и второто ви уволнение от ректора Величко Адамов за незаконно. Какво се случва и защо два пъти ви гонят от ВУЗ-а?
- През 2003 г. спечелих с конкурс асистентско място в правната катедра на Стопанска академия. Близо 5 г. - по време на мандата на бившия ректор проф. Нено Павлов, създадохме един много добър сплотен, млад колектив, с помощта на възрастните проф. Георги Стефанов и проф. Дончо Хрусанов. През юни 2007 г. Величко Адамов спечели ректорското място и през ноември без всякакво предупреждение, след един съвсем кратък разговор, той просто каза, че за мен няма място вече в академията.