"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1354 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 26/04/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ПАРТИЯТА НА ГОЦЕ СЕ МЪТЕЛА В ПРАВЕЦ


Оръжейният бос и шеф на футболния "Локомотив" (София) Николай Гигов е сред основните движещи сили на бъдещата партия, която се кани да сформира Гоце. Съзаклятниците на проваления президент от Сирищник, който гради новата си партия върху останките на БСП, се събирали на редовни ежеседмични тайни спявки в Правец. Заговорниците вече дори измъдрили име на партийката си, която още отсега е ясно, че ще бъде мъртвородена - "Строители на съвременна България". Сега една от основните задачки пред Първановата свита била подсигуряването на медиен чадър за новата формация.  Гигов прави и смели бизнеспланове, като бил готов да извади на секундата 80 млн. евро за покупката на митичното държавно предприятие "Кинтекс", което ще бъде сред компаниите, предложени за приватизация, твърдят източници от бизнес средите. За бизнесплановете на Гигов свидетелства и фактът, че наскоро той назначи при себе си на високоплатена длъжност бившия шеф на ДАНС Петко Сертов, който се раздели с мечтата си да стане консул в Солун заради скандалите в ДАНС.


У нас
· Националисти почетоха паметта на жертвите от арменския геноцид
· АТАКА иска по-ефективна полиция в Козлодуй

По света
· Налагането на данък върху банките скара Г-20
· Путин обеща руски газ на Европа за още 100 години

Коментари

Икономика
· Фирма внася техника за ЕВН без обществена поръчка
Волен Сидеров: Подкрепям властта заради България, не заради ГЕРБ
Когато имам 121 депутати вместо 21 и съм премиер, ще ме питате за точки от програмата ми, сега не е коректно

Бойко Василев, "Панорама": - АТАКА навърши 5 години. Преди 5 години смятахте ли, можехте ли да си въобразите дори, че можете да подкрепяте властта, която и да е?
В.С.: - Всяка партия по начало влиза в политиката с амбиция да бъде във властта, да управлява, това е всъщност мотивът на една политическа сила. Аз не приемам демагогията, с която някой тръгва да прави нещо, и го нарече движение. Защото партиите били нещо лошо... При демократичната система в избори се участва чрез партии, не чрез движения, не чрез раздвижвания.
Б.В.: - ГЕРБ не направи ли същото?
В.С. : Много за кратко и веднага след това учредиха партии, за да участват в изборите. Но вие питате през 2005 година дали съм смятал, че ще подкрепям властта. Аз можех да съм с властта тогава - БСП ни ухажваше и предлагаше дори постове и материални облаги. За да ги подкрепим в тандем с ДПС. Отказах категорично да подкрепя кабинета Станишев-Доган и това беше причина за първия разкол в групата на АТАКА. Тези, които бяха "за" подкрепа на Станишев и Доган, бяха от Защита и Нова Зора - Йордан Величков, Берон, Станчо Тодоров и Христо Величков. С оная власт аз не можех да бъда и този отказ ми донесе всички удари след това.
Сега властта е дадена от народа на една партия, която не е участвала преди в управлението, в грабежа, в корупцията и това хората го оцениха добре. Те гласуваха доверие на ГЕРБ, по-скоро на лидера на ГЕРБ, нека да сме точни и откровени и казаха - даваме ти нашето доверие да управляваш. Те гласуваха за АТАКА също като такава партия, която не е участвала в управлението, която не е оцапана с корупция. И всъщност избирателите възложиха на АТАКА да бъде и коректив, но и подкрепящ фактор. Аз така разчитам народния вот и смятам, че съм много прав, защото днес го потвърждава реалността.