"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1355 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 27/04/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Червен кмет завлякъл община с над 1 милион


Кметът на община Добричка Петко Петков е ощетил общината с 1 милион лева. Това става ясно от сигнал на общински съветници до парламентарната комисия по корупция. Петков без решение на ОбС е извършил замяна на общински ниви, мери и пасища за около 100 дка в местността на с. Прилеп със 100 дка обработваеми земи частна собственост на фирма "Болкан Еко тур" ООД с управител Данчо Йорданов. За неравностойната замяна общински съветници алармират Комисията за корупция на парламента на 19 март тази година. Сигналът не е анонимен, за всички съветници той е подписан от Валентин Николов.
Според агенции за недвижими имоти в Добричко цените на земите в района на с. Прилеп по това време  са се движили от 5 до 8 евро на квадратен метър. Пак според тях цените на земята, която е предложена за замяната в Община Добричка, е между 180 и 250 лв. на квадратен метър. Сами преценете за каква злоупотреба става дума, пишат съветниците. Излиза, че с действията си кметът е ощетил приходната част на бюджета с около 1 млн.лева. Досега обаче не му е потърсена отговорност.У нас
· Спонсор на БСП рекетирал съдии, за да лапне фирма в Добрич
· АТАКА застана зад правата на българите в Сърбия
· Сутеньори на Трактора закопчани във Варна

По света
· Груевски спря преговорите с Гърция за името
· Вулканичният облак бил фалшива тревога

Коментари
· ТВ Монополът превърна родния ефир в чалга

Икономика
· Усвоили сме 7 пъти повече средства
Владимир Христов, общински координатор на АТАКА във Враца: Пропагандата на СКАТ не вълнува врачани
- Г-н Христов, преди дни местната структурата на ВМРО в коалиция със СКАТ направиха показна демонстрация във Враца. Провокацията им премина под мотото "Не на Турция в ЕС". Това, както на всички е известно, бе предизборният лозунг на АТАКА. Защо пропагандата на СКАТ, служеща си с крадени лозунги на националистите, стигна и до Враца?
- При всички случаи обяснение трябва да се поиска от самите провокатори, те най-добре биха обяснили мотивите за действията си. Факт е, че СКАТ не е сред гледаните телевизии във Врачанско, а нейните ръководители са крайно непознати за местното население. Така че провокативната им акция не постигна ефект сред местните хора. Колкото до участието на ВМРО в акцията, не мога да твърдя със сигурност какви са били движещите сили на провокацията, която така или иначе премина крайно безгласно във Враца.