"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1356 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/04/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Сергей се отрече от Алексей


Лидерът на БСП Сергей Станишев вчера се отрече от агента си от Държавната агенция "Национална сигурност" Алексей Петров - Трактора. В интервю за бТВ той заяви: "Присъствието на Алексей Петров в ДАНС навреди на авторитета на службите." Аргументът на бившият премиер бе, че Петров се занимавал с политическо генно инженерство.
"Алексей Петров ме уверяваше, че не се е занимавал с политическа дейност. Очевидно се е занимавал по един или друг начин, без да имам точни доказателства или данни, защото аз не съм полицай, не съм и следовател. Не мога да кажа, нямам тези данни. Но очевидно, че неговото присъствие в ДАНС вреди", призна Станишев.
По телевизия ПРО БГ лидерът на социалистите се оправда, че е поставил въпроса за политическата дейност на Петров пред бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. Той обаче уверил Станишев, че "Петров помага сериозно за борбата с организираната престъпност". По този начин лидерът на БСП хвърли на лъвовете не само "офицера на прикрите" Петров, но и неговия пряк ръководител Сертов.У нас
· Бойко Борисов: Ако ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН не влязат в час, ще ги сменим
· Смъртната агония на БСП

По света
· Републиканците спряха финансовата реформа
· Депутати се замерят с яйца в парламента в Киев

Коментари
· Тракторен синдром налегна бившите ни вътрешни министри

Икономика
· НОИ поема болничните от четвъртия ден
Николай Пехливанов, депутат от АТАКА: Държавата е грабена в най-силните и години
БСП и ДПС искат да забравим как са ощетили обществото, но това няма да стане

- Г-н Пехливанов, вие сте зам.-председател на комисия "Анти-Станишев". Как ще отговорите на обвиненията на Корнелия Нинова от БСП, която заяви, че в комисията не сте се съгласили с предложението на Коалиция за България да обсъдите на политическо равнище договор по договор и цифра по цифра всички сключени сделки и всичко отпреди години, когато управляваше тройната коалиция?
- Това са абсолютни спекулации от страна на БСП. В комисията "Анти-Станишев" имаше представители и от БСП, и от ДПС. От Коалиция за България представители бяха Румен Овчаров и Пламен Орешарски - и двамата бивши министри. Аз не виждам друг форум на Народното събрание, който би могъл да се произнесе и да разгледа договор по договор, след като ние разгледахме абсолютно всички материали - става дума за над 36 000 страници документи.