"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1357 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/04/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Бойко Борисов: Не нося вина заради червени и сини мошеници


Ограбването на България за последните 20 години и бездействието на президент и синдикати станаха обект вчера на гнева на премиера Борисов. На въпроси на репортери за бъдещи протести на профсъюзите той отсече: "Да заповядат, аз ще протестирам на отсрещния тротоар..." Няма да съм аз човекът, който ще обира негативите на това, което за 20 години са направили  синдикатите, президентът, всички мошеници от БСП и Синята коалиция " - така остро реагира министър-председателят на поредните закани за неясни като мотивация протести.
За първи път Борисов слага в един кюп сини и червени, обвинявайки ги в общи действия за съсипването на страната, източването на капиталите й, както и нахалството им днес да нападат управлението на ГЕРБ, сякаш са новородени. Тази реплака коментатори изтълкуваха като реакция на зачестилите напоследък некоректни и спекулативни нападки от страна на Иван Костов и Мартин Димитров към кабинета. Премиерът отново подчерта, че е готов да отиде на избори веднага, за да се провери доверието на народа. При избори сега сините няма да влязат в парламента, сочат проучванията.У нас
· Дянков гони „Краун ейджънтс“ от България
· В БСП тръгва война Овчаров - Гоце
· МВР с акция три в едно срещу крадците от бюджета

По света
· Словакия защити със закон националните ценности
· Еврото падна до рекордно ниски нива

Коментари
· Стари муцуни искат нова кариера в политиката

Икономика
Драголюб Иванчов от Босилеград: До 10 години няма да има българи в Западните покрайнини
От всички шефове на партии само Волен Сидеров пожела да разговаря с нас

- Г-н Иванчов, вие сте председател на Демократичния съюз на българите. Ваши представители се срещнаха с председателя на Народното събрание Цецка Цачева по повод нейното изказване за безусловна подкрепа на Сърбия за членството й в ЕС. Вие против това членство ли сте?
- Не сме против. Безрезервната подкрепа на Сърбия за членство в ЕС обаче означава безрезервна подкрепа на политиката на асимилация, която сръбските власти провеждат вече 9 десетилетия срещу българите в Западните покрайнини, вследствие на която ние намаляхме с четири пети. Ще се радваме на българската подкрепа за членството на Сърбия в ЕС и на добрите българо-сръбски отношения, само ако Сърбия се разграничи от миналото и гарантира правата и интересите на българите в Западните покрайнини и им осигури нормални условия за развитие като в модерния свят. Затова настояваме, преди Сърбия да влезе като членка на Европейския съюз, да изпълни някои критични задачи, конкретно за нас, за българите в Сърбия.