"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1359 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 1/05/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Сергей застана зад Костов


Станишев и Костов играят в един и същи отбор. Това стана ясно на пленума на БСП вчера.  В скучна 45-минутна реч Станишев напоително разви тезата колко лошо е това, че ГЕРБ губи подкрепата на Синята коалиция. Той за пореден път не скри злобата си към подкрепящата кабинета АТАКА. На пленума стана ясно, че вътрешната опозиция в БСП се засилва и че лично Гоце стои зад атаките срещу Станишев. "Някои хора от БСП разчитат на предсрочни избори, за да обявят своята програма на Бузлуджа и да започнат да редят листите за следващия парламент". От думите му стана ясно, че червените му готвят преврат на традиционната сбирка на столетницата на Бузлуджа. С присъщта си самонадеяност лидерът на БСП заяви, че по време на местните избори той ще продължава да е начело на партията. Очертава се лют сблъсък по върховете, прогнозираха участници в пленума. Според тях Първанов разчита на дестабилизация на кабинета "Борисов", оттегляйки подкрепата на креатурата си Костов. Ползвайки Мавъра, Янето и синдикатите Гоце планирал предсрочни избори веднага след местния вот и се точел да оглави червената партия.  
"Няма да слушам нито сини, нито червени, защото, ако слушам едните - ще фалира държавата, а ако слушам другите - народът ще измре от глад", заяви вчера в парламента Бойко Борисов.


 У нас
· Явор Дачков се скри от правосъдието
· АТАКА иска пълна проверка на злоупотребите на Етем

По света
· Белгия забрани носенето на бурки
· Сблъсъци между протестиращи и полицаи стреснаха Атина

Коментари
· Кой позволи турските празници да се честват като национални

Икономика
· Митниците с рекордна събираемост от ДДС
Венцислав Лаков, депутат от АТАКА : Бяла книга ще покаже как е била ограбена армията
Първанов е покровителствал разорителните договори, довели Въоръжените сили до фалит

- Според доклада за състоянието на Въоръжените сили, приет от парламента, Българската армия (БА) е официално пред фалит. До какво ще доведе неизпълнението на големите договори за  модернизацията й?
- Това е тъжната констатация на доклада, който вчера (в четвъртък- б.р.) бе приет в НС, при това признат с половин уста от опозицията и подкрепен от мнозинството. От него станаха ясни механизмите, по който армията е била източвана. Министерството на отбраната (МО) е било източвано през целия 20-годишен период на т.нар. преход. Сключвани са неизгодни договори на завишени цени, с очевидната цел да се получават по-високи комисионни.