"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1362 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/05/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

В БНР има мафия и корупция


В БНР има добре структурирана мафия, която и в момента процъфтява. Служебни автомобили с шофьор довеждат дадения началник, сякаш всеки момент ще започне заседание на камарата на лордовете. Това заяви Красимир Луканов, бивш главен редактор на програма "Хоризонт", по време на дискусията, организирана от председателя на СЕМ доц. Георги Лозанов и посветена на обществената функция на БНР, управлението на медията и редакционната независимост на журналистите, работещи в нея, антикризисните мерки и други. Луканов оприличи националната медия на каца без дъно, в която се наливат все повече и повече пари. По думите му "БНР не може да се бори с корупцията в страната, защото самото радио е проядено от корупция". Упреците бяха насочени към сегашното и предишното ръководство на медията в присъствието на генералния директор Валери Тодоров и екипа му. "От три години в БНР цари гигантски, чудовищен страх сред журналистите", заяви Галя Спасова, работила 32 години в медията и три пъти репресивно принуждавана да напусне.У нас
· Кметицата на Лом въртяла далавера с боклука на общината
· BNews: Волен Сидеров трети по рейтинг

По света
· Задържаха атентатора от „Таймс скуеър“
· САЩ разсекретиха данните за ядрените си оръжия

Коментари
· Забулената съпруга на Ердоган провокира ЕП

Икономика
· Работодателите да плащат 3 дни болнични, предлага „Подкрепа“
· ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН харчили за наша сметка
Волен Сидеров: Президентът да не се е стреснал, че главата на Октопода е на неговия адрес?
За нас не е добър плоският данък. Трябва да има подоходен данък и държавна регулация върху икономиката

- Като председател на Комисията за контрол на ДАНС проведохте заседание и изслушахте господата Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър, Чобанов и Атанасов - бивши шефове на НСС. Научихте ли от техните обяснения нещо, което да не знаем, за назначаването на Алексей Петров?
- Не е така, както сме го знаели всички. До онзи момент нямаше официално потвърждение за това. За всичките 7-8 месеца предишният председател на комисията г-н Костов не поиска кадровото досие на Алексей Петров. Аз го поисках, получихме го от ръководството на ДАНС и се установи, че лицето Алексей Петров е назначено 2001 г. от Емануил Йорданов, като министър, по предложение на Атанасов, тогавашен шеф на НСС. Атанасов до този момент, казано разговорно, шикалкавеше по темата. Опитваше се да изкара, че не е негова кандидатура. Напротив, оказа се, че е точно негова кандидатура. Нека да сме наясно - тези хора в момента обясняват, че нямат нищо общо с Алексей Петров, искат да се разграничат от него, а всъщност са го назначили. Следващите шефове са го поддържали, без да знаят защо е там.