"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1363 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 6/05/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Кабинетът съкращава чиновници, не вдига ДДС


Няма да взимаме пари от хората, а ще направим 20 процента икономии от  разходите в администрацията на министерства, агенции и общини. Така след заседанието на Министерски съвет вчера премиерът Бойко Борисов оповести новите антикризисни мерки, които не предвиждат вдигане на ДДС и другите данъци. Сериозни съкращения в държавната администрация, които да напълнят дупката в бюджета, поиска лидерът на АТАКА Волен Сидеров още миналата седмица.
Борисов уточни, че на 15 май всеки министър ще докладва какви икономии ще предприеме, за да бъдат спестени нужните 900 милиона лева (колкото е дупката в бюджета, която би могла да бъда покрита с вдигане на ДДС). "Единият, ако иска да гаси лампите, другият да се лиши от секретарките", коментира министър-председателят очакваните действия на министрите и добави, че личните шофьори трябва да се махнат. "Направил съм метро като слънце", подсказа какъв транспорт да ползват държавните чиновници Борисов. Той съобщи, че в МВР орязването ще бъде с 13 процента, а училищата не влизат в списъка на ведомствата, в които ще има съкращения.У нас
· Хора от подземния свят въртели спецслужбите
· ЕК подобри прогнозата си за българската икономика

По света
· ЕС също скача срещу еврейската колонизация
· Блокада в южната ни съседка заради стачка

Коментари
· Пази се от Анкара, когато те обяви за приятел

Икономика
· Бизнесът ще плаща 70% от болничните в първите 3 дни
Венцислав Лаков, депутат от АТАКА, член на комисията по отбрана: Гоце е отговорен за незавидния хал на войската
Армията празнува бедно на Гергьовден заради далаверите на предишните управници

- Г-н Лаков, с какво този Гергьовден е по-различен за армията от предишните?
- Благодаря ви за този въпрос! Нека честитим Гергьовден на всички военнослужещи. Празникът тази година ще е доста скромен. За първи път в последните 20 години войската ще отбележи Деня на храбростта в условията на изключително тежък недоимък. Причината е икономическата криза, заради която  военният бюджет бе драстично съкратен и падна под един милиард лева. За първи път през тази година армията няма пари за закупуване на техника и резервни части, а капиталовите разходи са сведени до нула. Ще гледаме само пеши парад, без да се изкарва въоръжение. За истински военен парад според военния министър Аню Ангелов са нужни 500 000 лева. Грехота е толкова средства да се похарчат за еднократно демонстриране  на въоръжение и техника, по-добре е парите да отидат за бойна подготовка.