"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1364 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/05/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

МВР с нови удари срещу Октопода


Предстоят поредица от операции за осигуряването на спокойствието на обществото, колкото и на някои това да не се харесва. Това заяви в интервю за БНР вътрешният министър Цветан Цветанов, според когото е важно информацията за новите операции да се огласи именно на 9 май Деня на Европа, защото с тях България доказва европейското си бъдеще. Според запознати се очаква следващите акции да бъдат насочени срещу бизнесмени от Черноморието.
Министър Цветанов бе категоричен, че в последните 20 години не имало сериозен успех с организираната престъпност, защото тя е имала лоби във високите етажи на властта. Специализираният съд трябваше да е направен отдавна и досега да сме забравили, каза вицепремиерът, според когото на среща представители на ОЛАФ са подкрепили създаването на съда антимафия, за който настоява и АТАКА.
Междувременно вестник "Банкер" съобщи, че има заповед за арест на бившия енергиен министър Милко Ковачев, но той е разбрал за нея и е заминал за Англия. Изданието твърди, че срещу Ковачев и бившите му колеги Мирослав Севлиевски и Румен Овчаров имало доказателства за нарушения и образуване на наказателни дела. Според източници от прокуратурата очакват се още арестите както на Мирослав Севлиевски, както и на Милен Велчев заради неизгодния договор с "Краун ейджънтс".У нас
· Антики потънаха под 30 см тиня в музея в Плиска
· Сърбите погнаха Ковачки за връзки с Йоца Амстердама
· Кметът на Попово - пет мандата далавери

По света
· Пазарите в страх от сриващото се евро
· Клег решава за правителството на Великобритания

Коментари
· България печели от гръцката криза, може да е новият лидер на Балканите

Икономика
· Еврокомисията казва „да“ на антикризисните ни мерки
Явор Колев, шеф на “Компютърни престъпления” в ГДБОП: Благодаря на АТАКА за подкрепата в борбата с мафията

- Получавате ли сигнали за антибългарската кампания, която се води в социалната мрежа "Фейсбук"?
- Получаваме сигнали за всякакви групи. Преди няколко дни имаше една група, която се казваше "Гордост е за мен да бъда баща и майка", но там имаше снимки на голи деца. Създават се всякакви групи. Тогава, когато се нарушават някакви закони или някакви морални норми, именно гражданското общество е механизмът, който може да сигнализира създателите, в смисъл администраторите на "Фейсбук" и те като проверят групата, ще видят, че групата противоречи на морала и ще я закрият. Въпросът е, че някой трябва да сигнализира.