"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1369 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/05/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Борисов: Командира и Мартин ме “поучават” с моите тези


"Просто съжалявам, че неща, които Мартин Димитров и Иван Костов ги чуват от мен, след това излизат и казват - Борисов спешно да направи еди-какво-си. То излиза, че едва ли не те са ми казали идеята и показали верния път, щото ние не го знаем".Това заяви вчера пред БНТ премиерът Бойко Борисов, възмутен от сините си партньори. Повод за думите му бе менторско изявление на Иван Костов, че фискалният резерв не бивало да се пипа, а незабавно трябвало да се пуснат еврооблигации. Не виждаме реформи и няма как да ги подкрепяме за това, обяви Командира ден по-ранои каза, че премиерът бъркал, ако смятал, че подкрепата на АТАКА не била искрена.
Не е страшно да ползваме малко от фискалния резерв, той е за това, каза още премиерът. "Ползваме част от фискалния резерв, който ще попълним с емитиране на еврооблигации. Но това се прави, когато пазарът е подходящ, за да се вземе най-голямата цена, тук е разликата между моята политика и политиката на Костов", заяви Борисов. Шамарът на Борисов очевидно изнерви Командира, който с четиримата си депутати претендира да е водеща политическа сила.У нас
· АТАКА поиска режимът на вода в Сливен да спре
· НАЦИОНАЛИСТИТЕ ПРЕДЛАГАТ: Държавата да не продава сега дела си в ЕРД-тата
· Правосъдният министър Маргарита Попова: Няма да наливаме пари в съдебната система, без да има резултати

По света
· Петима български моряци на свобода
· Саркози готов да вади Франция от Еврозоната?

Коментари
· Паника разтресе редиците на ДПС

Икономика
· Стандартът на живот у нас ще се повиши с 20%
Стоян Иванов, депутат от АТАКА: Статуквото на тройната коалиция в СЕМ е разбито
Съветът си затваряше очите за далаверите на червените олигарси

- Г-н Иванов, връщам Ви към дебата за числеността на СЕМ. Кой съзря партийни призраци в намаления състав на Съвета за електронни медии, защото все така се получава, когато се стига до рокади в регулаторните органи?
- Това се прави по партиен принцип в БСП и в ДПС, и причината е ясна. След съкращението, СЕМ трябва да напуснат едни хора, толерирани и от президента. Общо взето аз не мисля, че с 5-членен състав регулаторният орган ще работи по-лошо. Дори ще бъде по-експедитивен и мобилизиран. Защото така или иначе, част от членовете досега бяха назначавани с партийни квоти и по партиен принцип.