"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 140 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/03/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Синодът следи родолюбивото дело на АТАКА


Партия АТАКА ще внесе законопроект социалните осигуровки на свещениците да бъдат поети от държавния бюджет. В момента те нямат осигуровки и не могат да бъдат лекувани, заяви след среща с представители на Светия синод лидерът на националистите Волен Сидеров. Една от основните теми на продължилата повече от час среща  бе идеята на АТАКА за въвеждане на вероучението в училищата. Учебниците, по които децата ще се учат на православие трябва задължително да са одобрени от синода, категоричен бе Сидеров.У нас
· Въоръжени бандити обират таксиджии в София и Перник
· Синодът следи родолюбивото дело на АТАКА
· “Подкрепа” поиска 8% от БВП за здравеопазване

По света
· Разногласия в Бундестага за приемането ни в ЕС
· Пет партии в парламента в Украйна

Коментари
· Кой пласира стоката на джебчиите
· Обезбългарените учебници ни класираха на опашката по интелект

Икономика
· Туморите на окото рязко скочиха
· И върховният съд хариза магистрала “Тракия”
Д-р Константин Поптодоров: Пациентът е по-важен от клиничната пътека
Във втората част на Хипократовата клетва пише, че докторът трябва да получава достойно възнаграждение

- Д-р Поптодоров, събитията от последните седмици сгъстиха доста облаците над здравната ни система. От една страна, гражданите са недоволни, от друга - лекарите, чийто заплати паднаха наполовина. Какво става в здравната ни система?
- Става голямо объркване, което не е отсега, а от последните 15 години. В България, без да смятате, че хваля социализма, имахме една много добра здравна система, за която дори западни лекари, с които съм говорил, ни завиждаха. Тази система беше отражение на вижданията на т.нар. социалистическа партия и на традициите отпреди 9 септември. До 1944 г. имахме частична здравна осигуровка, на която й трябваше време, за да се развие. Тази традиция и школата на българските лекари, част от които бяха завършили на Запад, създадоха система, която осигуряваше на нашите граждани здравно лечение и профилактика на много високо ниво.