"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 141 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/03/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ДПС иска улица “Осман паша” в Плевен


Улица в центъра на Плевен да бъде кръстена на Осман паша, предлага общинският съветник от ДПС Вахит Аслан, научи "Атака". Той изложил своята идея пред представители на общинския съвет в Плевен и възнамерявал тези дни да я внесе писмено и официално. Аслан мотивирал предложението си с мнението на турската държава, че такъв жест от страна на плевенската община би привлякла турски туристи в града. Те щели да бъдат впечатлени от това, колко "неутрално" ние гледаме на историята си. Местният шеф на историческия музей намерил идеята за приемлива, но се притеснявал само тя да не предизвика реакциите на български националисти.


У нас
· НЦИОМ бави данни за възхода на АТАКА
· Комисията за Конституцията се изпокара за редакциите й

По света
· Лукашенко изчезна, клетвата му се отменя
· 200 000 туристи за слънчевото затъмнение в Турция

Коментари
· Управляващата мафия блокира приемането ни в ЕС
· Назрява опасност от студена война между САЩ и Китай*

Икономика
· 7 топлофикации искат увеличение на цените
· Висше училище пази 5 места за цигани студенти
Иван Николов, председател на българския Културно-информационен център в Босилеград: България има морален дълг към Западните покр

- Г-н Николов, колко далеч в момента е Босилеград от София и дали разстоянието от 130 км. се скъсява или удължава с годините?
- Имам чувството, че се скъсява, въпреки че границата е все така непроходима за свободно движение на стоки, идеи, капитали и хора. Пробивите в областта на културата и информирането, които настанаха с откриването на българския Културно-информационен център "Цариброд", определено спряха процеса на отдалечаването от България и пробудиха надеждата, че границата може да се премести и да се създадат условия малцинството да оцелее.