"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 145 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/04/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Ченгета от Анкара контролират конгреса на ДПС


Завършилата вчера Шеста национална конференция на ДПС показа нагледно истинската физиономия на т.нар. български политически модел, при който е възможно една сепаратистка партия да цензурира обществените процеси у нас и да ги насочва в избраната от нея посока.
Форумът започна при засилени мерки за сигурност, те трябваше да осигурят и достатъчно голяма дистанция между журналистите и лидерите на Движението, начело с Ахмед Доган.У нас
· Волен Сидеров пръв по доверие и през март
· ДПС залага на Борисов

По света
· Лондон готов за удар срещу ирански ядрени обекти
· Райс отиде в Ирак, за да направи правителство

Коментари
· Наглост без граници
· Преди да говори за етнически мир де Гроен да се разходи из Факултето

Икономика
· На 8 април преглеждат безплатно в Александровска
· Една трета от хлебарите и сладкарите изчезват от пазара
Пеко Панов, инж. Лесовъд: Най-безжалостна към горите е ДПС-мафията
Със закон-убиец Иван Костов пусна търговците-дървосекачи

- Г-н Панов, вие сте един от най-уважаваните лесовъди у нас, живата история на българската гора. Откога започна нейното съсипване?
- Ще ви върна в далечната 1982 г. Европейската комисия по горите при ООН на редовно заседание в Инсбрук, Австрия, отчете с доклад резултатите в борбата с ерозията и създаването на нови гори. В Инсбрук аз представях България. И имах честта да чуя, че страната ни е на челно място в Европа в създаването на нови гори. През 1995 г. за пръв път у нас дойде делегация на американската лесовъдска организация "Американ форест", водена от вицепрезидента Джерал Грей. Целта беше да ни помогнат в проблемите с борбата с ерозията, засаждането и създаването на нови гори. Пожелаха да посетят Кърджали, някогашната Сахара на България. Като видя безкрайните нови гори, водните езера и красивите села, г-н Грей каза: "Не вие, американските лесовъди има какво да научат от вас. Тук видях насаждения върху места, където никога не съм предполагал, че може да има гора. Видях методи, непознати за САЩ. Само фактът, че местните лесовъди за 4-5 десетилетия са успели да превърнат Родопите от Аризона в Калифорния, като са създали почти 2 милиона дка нови гори, е достатъчен да ги включим в учебниците си по лесовъдство." Погромът на българските гори започна с идването на власт на Иван Костов. Трябваше му правна основа за безмилостната сеч и ограбване. И той я получи. На 29 декември 1997 г. Народното събрание прие нов Закон за горите. Той беше изработен спешно с услужливото участие на шепа лесовъди, жалки предатели на българската гора. Във всичките 131 члена на този закон-убиец нямаше нито дума за развитието и прогреса на горското стопанство. По това време горите бяха повече от 1/3 от територията на България.