"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 16 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 1/11/2005
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ООН доказа връзката БСП – “Петролгейт”


Българската социалистическа партия и няколко български компании са упоменати поименно в доклада на комисията, разследваща случаите на злоупотреби по Програмата на ООН "Петрол срещу храни".
Докладът е изготвен от специалната комисия на ООН под ръководството на бившия директор във Федералния резерв на САЩ Пол Волкър, разследващ скандала по програмата "Петрол срещу храни".
Освен БСП, в списъците на компаниите и организациите, които са се облагодетелствали от сделки с режима на Саддам Хюсеин са фирмите "Братя Василеви", "Химимпорт", "Машиноимпорт", "Агрокомплект" и "Росбулнефт.


У нас
· Правителството прие Бюджет '06

По света
· Буш и Берлускони обсъждат изтеглянето от Ирак

Коментари
· Будители подбудители преброители

Икономика
· БНБ натиска банките
Валери Симеонов, управител на Национална телевизия СКАТ: Българският дух се подменя с чалга-патриотизъм
Слави Трифонов е част от нашата жалка действителност, от мръсотията, която трябва да бъде разчистена

- Г-н Симеонов, как се прави патриотична телевизия? Не беше ли по-лесно да създадете поредния комерсиален канал?
- Съгласно Закона за радио и телевизия  СКАТ е търговска, т.е. комерсиална телевизия. От самото начало аз и целият ми екип си поставихме за цел да събудим духа български, да възпитаваме зрителите си в родолюбие и патриотизъм. Такива са моите убеждения. Стартирахме със седмична емисия новини, която постепенно стана всекидневна, създадохме едно по едно телевизионните си предавания. И така, лека-полека, за няколко години успяхме да реализираме до 90 процента собствена продукция.
- Трудно ли ви беше?
- Не съм се замислял и нямам база за сравнение. Това е моят път. Естествено, по-трудно е да правиш телевизия със собствена продукция и да я осигуриш финансово. Жалко е обаче, обидно е, че патриотизмът не е линия на всички останали частни телевизии и радия. Колегите не бива да забравят на кого дължат възможността си да работят и творят днес - на тези, които са положили костите си за свободата на тази държава. Освен да правим бизнес, ние трябва да изпълним и дълга си. Тази държава не е дошла от нищото.