"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 178 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/05/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Татяна Дончева, БСП: Срещу АТАКА само със сила!


 "Срещу АТАКА само със сила!" - това се провикна от място със злоба БСП-депутатката Татяна Дончева на предложението временната комисия за имунитета на Волен Сидеров да бъде оглавена от члена на опозицията. Вчера парламентът избра временна комисия по искането на главния прокурор Борис Велчев за сваляне имунитета на лидера на АТАКА Волен Сидеров. Със 138 гласа "за" и 10 "против" депутатите избраха деветчленна комисия, която в срок от един месец да разгледа искането на Борис Велчев.У нас
· Корумпиран човек на Доган остава на свобода
· Гръмнаха в главата сикаджия, съсед на Димата Руснака

По света
· СПИН процесът в Либия отложен за 13 юли
· Моралес: Без компенсации за национализираните фирми

Коментари

Икономика
Професор Станислав Станилов, депутат от АТАКА: Скоро може да има правителство без ДПС
АТАКА води честна политика и не отстъпва от 20-те принципа, с които влезе в парламента

- Проф. Станилов, каква беше вашата надежда като вносител на проекторешението на АТАКА за признаване на геноцида над арменците в Османската империя?
- Тук не става дума за надежда, тук става дума за един тежък политически дебат - внасянето на проекторешението за признаване на арменския геноцид в Турция е световен проблем. Този дебат се води от края на Първата световна война досега. Той е дебатиран навсякъде, където има арменска диаспора. Но въпросът за официалното признание с решения на парламенти, декларации и други демократични методи в исторически план води началото си от геноцида срещу евреите. Тъй като има един документ за едно съвещание за унищожаване на евреите, когато се решава по предложение на Хитлер, да започне изтреблението на евреите. Тогава негови съветници му казват, че това може да предизвика бурни реакции в обществото. Хитлер обаче ги репликира с думите: "За един милион арменци кой си спомня днес, никой не си спомня".