"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 189 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/05/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Сидеров: Доходите на “елита” - публични, имуществото - на оценка!


Доходите и имуществото на всички политици, висши магистрати и шефове на медии да бъдат публични и да се обявят в интернет. За това призова вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров. А имуществата на
т. нар. елит да бъдат подложени на независима оценка и ако надвишават доходите им, да се отнемат. Според него само така ще има прозрачност и резултатност в действията на четирите власти. Депутатът предлага сайтът, където ще се помества информацията, да е общ, за да може всеки български гражданин да се запознае с имотното състояние на управниците, които са във властта, били са в нея, или пък контролират общественото мнение. Готови сме да предложим законови промени, за да станат тези данни общодостъпни, поясни той.


У нас
· Бивш БСП-депутат разследван за длъжностно присвояване
· АТАКА спря продажбата на общинска земя в Петрич

По света
· Още една нова държава на запад от България
· US-ракети от Източна Европа ще целят Иран

Коментари
· Пиратството е патент на Запада
· На калпавата енергийна политика международното положение є пречи

Икономика
Серафим Стойков, бивш директор на Архива на МВР: Целият архив на ДС беше тотално попилян и унищожен
Вътрешният министър погазил решение на Конституционния съд и не спазил инструкция на предшественика си

- Г-н Стойков, какво представлява архивът на бившата ДС, какви дела има в него и как са групирани те?
- Архивът на бившата Държавна сигурност се състои от два основни раздела. Първият е оперативен архив, в който се съхраняват всички лични и работни дела на агентите. Също така приключилите и прекратени оперативни разработки на лица, които са били разработвани от службите, следствените и съдебните дела, водени по описа на ДС. Вторият е служебният архив, в който се приемат и съхраняват документи от организационно-управленски характер от всички структури на ДС в държавата. Това са заповеди до личния състав, заповеди за организиране на работата в съответната структура, плановете за работа на тези структури. Тук се държат и богати на информация доклади, справки за служебната агентурно-оперативна работа на съответните структури и др. служебни документи. Те са били създавани в деловодствата на съответните структури и се съхраняват за определен период от години - от 3 г. до постоянен срок. И трябва да уточня, че в МВР имаше отделен архив на тогавашната единствена партия БКП.