"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 190 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 24/05/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Борис Велчев крие корумпиран прокурор


16 папки с данни за корупция са събрани срещу висш магистрат - прокурор, но част от данните представляват класифицирана информация, заяви вчера главният прокурор Борис Велчев преди заседанието на ВСС. И допълни, че не вижда абсолютно никакви основания за отстраняването от длъжност на държавния обвинител. По непотвърдена информация висшият магистрат е бившият шеф на отдел "Военни престъпления" във ВКП Николай Ганчев. Преди близо два месеца Висшият съдебен съвет го премести от този пост и го назначи в Апелативна прокуратура - София. Тогава Велчев определи причините за преместването на Ганчев като лични.
Според него наличието на сигнал не прави никого виновен. "През това време той ще продължава да си работи, както работят и други длъжности лица, за които има сигнали", каза главният прокурор. Той обясни, че отстраняване се иска, когато може да се предположи, че оставането на служба на човек, срещу когото има такива сигнали, може да попречи на проверката срещу него по някакъв начин. Такова основание на този етап главният прокурор не виждал. Вчера обаче той запозна премиера Сергей Станишев с информацията за разследвания магистрат. Главният прокурор отказа да назове името на прокурора. Той обясни, че не намира този случай за толкова скандален, колкото се представя. "Скандално ще е, ако след проверката изнесеното в папките се окаже вярно", каза обвинител номер 1. Истински скандалното пък ще е, ако информацията бъде укрита след това.


У нас
· Отцепниците от БЗНС-НС разбиха с щанги централа на партията
· Между 70 - 80 хил. евро за концерт “Юрая хийп” и “Назарет” плаща кметството в Стара Загора

По света
· Съдят американски сержант, мъчил затворници в Абу Гариб
· Ученици и учители обърнаха гръб на Кондолиза Райс

Коментари
· Кунгюн и Доган са двете страни на една и съща антибългарска политика
· Алтернативната енергия се превръща в социален проблем

Икономика
· Пет шивачки припадат в гръцки цех
· Корупция и далавери имало в Столичния медицински холдинг
Йорданка Радева, дългогодишна учителка: Политиците трябва да изметат лукса от министерствата
Да научим децата си да се гордеят, че са българи, за да съхранят вярата, че народът ни никога няма да пропадне

- Г-жо Радева, кое е най-главното качество за един учител? Изхабява ли тази професия?
- Най-важното за един учител е да обича децата, да изпитва удовлетворение от всекидневната си работа, от контакта със света на своите ученици. Учителството е богата, щедра професия, въпреки че е ниско платена. Професия, която дава усещане за значимост. В нито един момент не съм се чувствала похабена от нея. Усещала съм се млада, силна, оптимистично настроена, без значение на колко години  съм била.