"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 195 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/05/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА почете жертвите на турското клане в с. Бояджик


Партия АТАКА организира честване на 130 години от клането в село Бояджик, община Тунджа в Ямболска област, съобщи вчера общинският координатор на националистите Георги Зафиров. Той не беше допуснат да произнесе слово, а нито един от изказалите се не спомена и дума, че става въпрос за зверско турско клане. Да отдадат почит към паметта на въстаналите и да се поклонят пред паметника на Априлци в селото пристигнаха жители от цялата област.



У нас
· Цигани изнасилиха брутално жена за 400 лева
· Агенции не се разбраха какъв е рейтингът на АТАКА

По света
· 450 вторични труса в Индонезия
· Холандците против приемането ни в ЕС

Коментари
· Винаги ще има “Алберт”

Икономика
· Работодатели газят условията на труд
· АТАКА е против застрояването на местността “Иракли”




Иван Славков: Акцията срещу Сидеров разчиства терена за ГЕРБ
Парламентът да гласува, че Баташкото клане е било приятелски Курбан байрам

ВИЗИТКА
Иван Славков е роден на 11 май 1940 г. в София. Завършил е някогашния ВМИ "Ленин", сега Технически университет. Професор е по спортна психология. Бил е дълги години състезател по водна топка. Работил е като журналист в "Труд" и "Работническо дело". От 1971 г. до 1982 г. е генерален директор на БНТ. До лятото м.г. беше председател на БОК, на МОК и на БФС. Той е зет на бившия държавен и партиен водач Тодор Живков.

- Г-н Славков, защо хората от бившата БКП, която се бореше срещу американския империализъм, сега настаняват американски бази у нас? Това еволюция ли е или нещо друго?
- Това не е никаква еволюция. Защото, ако сме отрекли доктрината да бъдем сателити на някоя държава, то това поведение е лишено от логика. Преди бяхме сателити на Русия. Сега на САЩ. Всички знаят, че базите не са точно на НАТО, а на САЩ и затова поведението на сегашните управляващи е сепаративно.Учуден и огорчен съм от поведението на т.нар. леви. Аз съм бил член на БКП и си оставам с такива убеждения. Не станах член на БСП. Нашето движение "Напред, България" влезе в коалицията. Но, когато гласуваха да се подкрепи договора за базите, ние напуснахме веднага. Аз бях един от първите, които откровено направиха изявление срещу тези бази. И не мога да проумея, как така и БСП, когато я оглавяваше Първанов и не беше президент, също беше против базите, а сега изведнъж точно те подписаха този резилен договор.