"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 2 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 18/10/2005
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Няма кой да поиска от Турция $10млрд.


На 18 октомври се навършват 80 години от подписването на Ангорския договор между България и Турция. Той визира имотите на тракийските българи заграбени от Турция през 1913 г. Турската страна ни дължи 10 милиарда днешни долара за тези имоти. Въпросът трябва да се постави в международния съд в Хага, но до днес нито един български дър­жавник не го е направил. В момента българският президент Първанов е в САЩ, за да догова­ря военни бази за Пентагона, вместо да работи по дълга на Тур­ция към България.У нас
· Валери Симеонов: Слугински институции пак опитват
· Бинка Паси се натиска за корепондентско място в Москва
· Само социалисти и турци харесват правителството

По света
· Правозащитници: Съдът срещу Саддам е фарс
· Трус уплаши Измир

Коментари
· Турция ни дължи $10 милиарда за тракийските имоти

Икономика
· Цените у нас надминаха европейските
Страхът от АТАКА е причината да не ме допуснат до изборите
Народният представител от АТАКА Павел Чернев
- Г-н Чернев, още преди да бъде обявена надпреварата за градоначалник на София беше ясно, че "старите" партии ще издигнат най-атрактивните си кандидати за кмет на столицата и ще направят всичко възможно те да спечелят изборите. Вие бяхте кандидат на "най-младата" политическа сила - АТАКА. Защо решихте да участвате в състезанието за кметското кресло?
- Няколко са причините, заради които се съгласих да се кандидатирам за кмет. Първо, точно защото АТАКА е най-новата политическа формация,  преценихме, че трябва задължително да участва на предстоящите кметски избори в София. При това с ясна кандидатура и категорична позиция за това какво трябва да се направи за града в оставащите почти две години до края на мандата.