"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 200 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/06/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Ген. Атанасов: Петканов крие престъпленията на Румен Петков


Депутатът от ДСБ ген. Атанас Атанасов се оплака вчера от министъра на правосъдието Георги Петканов, заради отказа му да отговори до къде са стигнали спрените наказателни производства срещу колегата му - вътрешния министър Румен Петков. В началото на седмицата Волен Сидеров сезира главния прокурор Борис Велчев с писмо, в което поиска делата срещу Румен Петков да бъдат подновени.У нас
· Само ПГ АТАКА поднесе венец пред Незнайния воин
· Румен Петков отстрани началника на Пожарната

По света
· Полицаи търсят биологично оръжие в Лондон
· Немски депутати искат строг контрол върху корупцията у нас

Коментари
· В България просията се превърна в държавна политика
· Русия и Китай заплашват хегемона САЩ на енергийния фронт

Икономика
· Идат огромни сметки за парното
· Тестват ученици за скрита туберкулоза
Лидерът на АТАКА Волен Сидеров:Сезирах главния прокурор да поднови делата на Румен Петков
Има възможност да бъда номиниран за президент от национално-легитимен сбор на партия АТАКА

- Г-н Сидеров, има ли нещо ново в ситуацията около вас, което да ви кара да мислите, че тя е предопределена като изход на дебата за имунитета ви в пленарна зала?
- И новото, и старото сочат, че цялата история, свързана с моя имунитет е нагласена политическа и полицейска ченгесарска акция. Тъй като нещата тръгнаха от вътрешния министър Румен Петков. В случая новото е, че главният прокурор Борис Велчев оттегли основното искане, основната част от обвинението срещу мен за лъжесвидетелстване, но въпреки това комисията не взе предвид това негово становище и гласува под строй, без, разбира се, представителя на АТАКА и без представителката на ОДС Елеонора Никола, която прояви разум и юридически поглед и показа, че е разсъждаващ човек, а не човек под команда. Всички останали представители на БСП, ДПС и НДСВ гласуваха "за" свалянето на имунитета ми. Аз искам да подчертая, че не свалянето на моя имунитет е нещото, за което ще се боря, а ще се боря, както и досега съм го правил, първо, за интересите на България, чиито интереси днес са ощетени от управляващите. И защитавайки тези интереси ще се боря и за всичко, свързано с моето име, с репутацията на АТАКА. Защото целта на политическата пропагандна акция беше да се удари по тях.