"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 21 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 7/11/2005
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Нова жертва на цигански терор


Банда от 15-тина развилнели се цигани въоръжени с метални тръби и бухалки миналия четвъртък нахлу в професионалната гимназия по транспорт "Гоце Делчев" в Пловдив и преби в класна стая 16-годишния ученик Костадин Алексиев. Момчето е от Асеновград и в момента се възстановява от мозъчното сътресение, причинено му от побоя. "Светотатство е циганските бабаити  да нахлуват с дървени бухалки, метални тръби и кожени колани в държавно българско училище  и да смазват децата ни от бой", проплака вчера майката на Костадин Гергана Алексиева.
Още в четвъртък депутатът от АТАКА Павел Шопов е помогнал на семейството на българското дете, съобщи майката. "Веднага след инцидента, за който ми съобщиха възмутени  граждани от Пловдив се обадих на шефа на РДВР в града ген. Кюмюрджиев, както и на шефа на 6-то РПУ подп. Ганчев и ги помолих за бързо разследване на случая", уточни депутатът.


У нас
· Бойко почна софийските дупки

По света
· Провал на срещата на върха на двете Америки
· Париж преживя най-тежката нощ на безредици

Коментари
· Здравствуйте, наша Татяна II

Икономика
· Увеличихме инвестициите в зала “Универсиада”
Иван Татарчев, бивш Главен прокурор: Който не е националист,
Конституционният съд трябва
- Г-н Татарчев, има ли място национализмът в България?
- За мен национализъм е свята дума. Този, който не е националист, е национален предател. По времето на комунистическата тирания разпространяваха схващането, че националист е мръсна дума. Всеки има право на свои политически убеждения, но никой няма право да не бъде българин.
-  Патриотизмът потомствено ли се предава, или се възпитава?
- Аз съм потомък на един род, в който много представители са давали живота си за Отечеството, за българщината и не мога да бъда нещо различно от тях. Моят дядо е  брат на легендарния основател на ВМРО д-р Христо Татарчев.  Дядо ми е убит през 1917 г. в Ресен от един сърбоман. Чичо ми пък беше осъден на смърт през 1945 г. в Скопие като великобългарски шовинист. За мен той е пътеводна звезда в живота.
По майчина линия съм потомък на първия главен прокурор Иван Крафти, който е бесарабски българин. Бил е и дългогодишен съдия. А като председател на Окръжния съд в Пазарджик е осъдил на смърт убийците на Алеко Константинов. Така че възпитанието идва от семейството, то няма как да се зароди от нищото.