"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 213 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/06/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Играят Вазов на турски в Шумен


С постановката "Службогонци" на Иван Вазов на турски език Разградският драматичен театър "Назъм Хикмет" гостува снощи на шуменската публика. "Турският е езикът, на който общуваме с публиката си", обяснили гостите. Това е първата им за годината изява на шуменска сцена. Ден по-рано Шумен осъмна облепен в афиши на български за предстоящото културно събитие. В тях изрично е упоменато, че "Службогонци" ще се играе на турски език, без превод", съобщи за "Атака" областният координатор на партията Румен Русев. Офисът на националистите е до самия театър, цял ден вчера възмутени граждани обсаждали сградата, някои направили опит да се срещнат с ръководителя на разградската трупа, но той останал неоткриваем. Според Диана Христова, мениджър на шуменския театър "Васил Друмев" случаят е безпрецедентен. Актьорите от Разград обяснили, че не виждат смисъл в превеждането на Вазов на български, важното било, че хората в залата ги разбирали.


У нас
· Овчаров се шири в апартамент от 381 кв. м., Етем върти 3 магазина
· Според Близнаков Петков е нарушил закона, вадейки досиета

По света
· Бил Гейтс напуска “Майкрософт”
· Неизвестен кандидат готви Путин за свой наследник

Коментари
· Прокурорската сага “Филчевгейт” ни направи за смях пред света

Икономика
· МЗ обрече на смърт 90% от чакащите донорство
· Концесията на “Софийска вода” е огромна афера
Красимир Каракачанов, депутат от БНС и лидер на ВМРО:Педерасти и сепаратисти подклаждат делата срещу Сидеров
Половината заведения по пътя Свиленград - Пловдив се държат от турски граждани и половината от тях работят за специалните служби

- Г-н Каракачанов, кой има интерес от периодичното разпалване на скандали с досиетата на бившата ДС?
- Като наближат избори, започва да се говори за досиета. Вместо да се говори за това, че ДПС вече 5-та година краде безогледно и се държи в България като башибозук на чужда територия. Или да се говори за това, че не се направи нищо за царските имоти, за далаверите с магистрала "Тракия", за външния дълг и други такива. Вместо да се говори за това, че престъпността продължава да залива България и доходите на българина, въпреки обещанията на тройната коалиция, не са се увеличили, се говори по теми, които малко или много отвличат общественото внимание. Само че това няма да спаси правителството от лошата политика, която води.