"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 215 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/06/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Велчев праща прокурори да разследват Симеон в Италия


Прокурори от Върховната касационна пракуратура (ВКП) ще разследват в Италия българско участие в корупционния скандал с Виктор Емануил, съобщи говорителят на ВКП Бойко Найденов. Той обясни, че има повод за образуване на наказателно производство, но няма достатъчно данни за това. По тази причина от ВКП са изпратили писмо до Италия за предоставяне на материалите, с които разполагат италианските обвинители по скандала с Виктор Емануил и замесването на българската страна. Според Найденов ще бъдат командировани прокурори, които да извършат разследване на място. От думите на главния прокурор Борис Велчев стана ясно, че все още не е получено искане от италианската страна Симеон Сакскобургготски да бъде разпитан.У нас
· Водят принудително Иван Костов в съда, ако откаже да свидетелства

По света
· Секс срещу работа в телевизия РАИ
· Чехия пусна досиетата от комунизма в интернет

Коментари
· Ще спре ли турският марш пред Виена?

Икономика
· Автопаркът на болниците приличал на морга за коли
Лидерът на "Новото време" Емил Кошлуков: Пламен Панайотов и Стоян Ганев вземаха решенията за парите на НДСВ
Долорес Арсенова била най-тъмният министър в кабинета, никой не знаел какво прави

- Изненада ли е за вас, г-н Кошлуков, скандалът със Симеон? Вие знаете, че някой е финансирал НДСВ , засечени са разговори.  Изненадан ли сте от фактите, които сега излизат?
- Може би трябва да припомним организацията през 2001 г. Официално Пламен Панайотов беше главен секретар на НДСВ, тогава мениджър беше Стоян Ганев, Николай Маринов също беше представен като такъв. По кампанията сме работили ние, докато Стоян Ганев и Пламен Панайотов стояха предимно във Врана, там обсъждаха големите въпроси. Максим Димов бе човекът, който отговаряше за счетоводството, за всички приходи и разходи. В разговорите с чужбина ако някой трябва да разкаже за тях, това са Стоян Ганев и Пламен Панайотов. Това бяха хората, които във Врана вземаха големите решения. В щаба на ул. "Шишман", ние подготвяхме изборите изготвяхме брошури, плакати, посланията и организацията на самите комисии, наблюдатели и т.н. Въпросът за парите се решаваше в техния кръг. Разбира се, сигурно е имало и близки приятели и от чужбина и от България, които са участвали в тези срещи във Врана. Царят е стъпвал един или два пъти на "Шишман" по време на кампанията.