"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 216 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 21/06/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Националистите в Европа заедно срещу корупцията


"Заедно с АТАКА!" Това извика възторжено Жан-Мари льо Пен веднага щом зърна сред елитните си гости лидерът на българските националисти Волен Сидеров. Льо Пен изрази бурно радостта си, че Сидеров лично е уважил старта на предизборната му кампания като го разцелува още на входа. Елитът на Париж се събра на изискано парти в един от най-престижните квартали, от който града се вижда на тепсия. Запознати сме със ситуацията в България.У нас
· Ченге сгази старец заради куче
· Симеон пак обиди българите, не отговори на въпросите им

По света
· Най-доброто място на Балканите е Букурещ
· Разпитаха за първи път Виктор Емануел

Коментари
· Корупцията сред управляващите у нас разтърси европейските столици
· Пропастта между претенции и реалност в България е много дълбока

Икономика
· Орешарски отряза Масларова за 219 лв. минимална заплата
Лидерът на "Ред, законност и справедливост" Георги Марков:За 10 години Сакскобургготски оправи само себе си
НДСВ е формирано като партия от кариеристи, смята бившият конституционен съдия

- Г-н Марков, Вие сте известен убеден монархист и сте от хората, които доведоха Симеон Сакскобургготски в България. Името Ви вече е замесено в печата. В едно интервю, дадено от Спас Русев - бизнесмен от Лондон, той казва, че хората, които са довели Симеон Сакскобургготски, са били употребени в известен смисъл, а после местата им са заети от друг кръг хора със странни мотиви. Ще Ви помоля да коментирате всичко това?
- Откровено казано, монархист е силна дума, тъй като аз съм роден през 1950 г. и не съм живял в условията на монархията, но през 1996 г. наистина 101 интелектуалци поканиха Симеон II в България след дълго изгнание. Някои от тях са вече покойници - като Невена Коканова, Андрей Чапразов, а други живи - като Борис Димовски. Аз бях сред тях и ние с чиста съвест поканихме българския цар да се завърне в България - не да става партиен лидер, а да помага с каквото може - с известните си и афиширани връзки в различни дворове на Европа и Близкия Изток. Спомням си, че мотото на писмото, с което го канихме беше: "Да помогне за справяне с бедността и престъпността в България".