"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 227 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/07/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Съдът решава днес за кмета на Пещера


Състав на Пазарджишкия окръжен съд днес ще реши дали новоизбраният кмет на Пещера Стелиян Варсанов ще бъде градоначалник, или ще го отстранят до приключването на разследването срещу него. Това съобщи вчера общинският координатор на АТАКА в града Атанас Стоилов.
В петък Варсанов тържествено се закле като кмет пред местния градски парламент и встъпи в длъжност. Той ще изпълнява функциите си,  докато трае разследването срещу него, поясни координаторът на  националистите.У нас
· Емел Етем търси Борис Велчев за източването на резерва

По света
· Финландия пое Евросъюза с бюлетин на латински

Коментари
· Македонският фронт на ДПС

Икономика
· Потоп по морето, бедствено положение в община Несебър
Депутатът от АТАКА Павел Шопов:Пирински принуди парламента сам да нарушава правилника си
Управляващите искат да използват времето от дебата до гласуването, за да манипулират инакомислещите

- Г-н Шопов, какво се цели с разделянето на дебатите от гласуването в парламента?
- 40-ото Народно събрание все повече заприличва на парламентите от преди 10 ноември 1989 г. Личи си същият номенклатурен и команден стил, който председателят Георги Пирински възприе от своите духовни и идеологически предшественици. Тогава имаше един председател, който вторачваше поглед в проектозакона пред себе си и питаше: "против", "въздържали се"? После без да поглежда към залата казваше:няма. А след това обобщаваше: всички са "за". По онова време парламентът се събираше два пъти в годината за по 2-3 дни и по един ударен, стахановски начин без обсъждане се приемаше предложените проекти. Сега се цели същото. 40-ото Народно събрание е наистина рекордьор по приети закони. Всичките са с изключително ниско качество.