"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 230 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 6/07/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Човек на Румен Овчаров арестуван за пране на пари


Бившият директор на "Топлофикация" Валентин Димитров, който е протеже на енергийния министър Румен Овчаров, е бил задържан във вторник. Съобщението за ареста му вчера направи говорителят на прокуратура Бойко Найденов.
Димитров е превел 1 640 000 евро в австрийска банка. Парите са придобити чрез престъпление, заяви Найденов без да уточни за какви точно престъпления става въпрос и как Димитров е придобил тези пари,
Той е задържан за 72 часа, като му е повдигнато обвинение за пране на пари и укриване на данъци. "Димитров е бил назначен преди 10 години под протекцията на Румен Овчаров и Стефан Софиянски", коментира за в. "Атака" кметът Бойко Борисов. Той уточни, че това е причината Овчаров дълго време да се дърпа и да не посяга на своето протеже.У нас
· Хванаха данъчен заради 1,5 млн. подкуп
· Издигнаха стена от книги срещу данъка-убиец

По света
· Турци искат “Света София” пак да стане джамия
· Северна Корея изстреля ракета, която може да удари Щатите

Коментари
· Некомпетентност и корупция заливат българската политическа сцена

Икономика
· Държавата разреши “внос” на филипинци
· И Румен Овчаров с обръч от фирми
Депутатът от АТАКА проф. Станислав Станилов: Циганите паразитират във всички държави
Всички програми за адаптиране на ромите са празна работа и няма да доведат до истинското им приобщаване

-Г-н Станилов, вие сте консултирали създателите на фирма "Хан Аспарух". Филмът завършва с едно "завещание" за бъдещите поколения - за пазим България и нейния народ. Изпълнихме ли завещаното?
- Завещаното го изпълнихме - ние все пак сме наследници на този народ, на тази държава и сме на тази земя. По времето на Аспарух тя също не е била много голяма. Станала е по-голяма след това, при други български царе. Но тогава земята, територията не е имала толкова голямо значение, тъй като държавата това е народът. Никифор Фока е превзел цяла България, разрушил е столицата, но накрая му отрязали главата, защото това е направила не територията, а народът. Ние сме я опазили България горе-долу в същия размер - не сме най-малката държава в Европа, а сме 15-ти по големина. Но работата не е в това, а как я управляваме и каква е нашата легитимност пред света. А тя не е много хубава по ред причини. Първо, че избутваме напред хора, които не са читави, а свестните не искат да управляват. Днес е срамно да си управляващ, защото лошо се управлява. Преди е имало чест и достойнство пък сега няма.