"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 231 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 7/07/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА: 3 години затвор за гавра с държавни символи


С лишаване от свобода до 3 години и с глоба от 5 000 лв. да се наказва лице, което по какъвто и да е начин опетни герба, знамето и химна на България, гласи поправка в Наказателния кодекс, внесена от депутатите на АТАКА.
В мотивите към законопроекта на националистите е посочено, че напоследък са зачестили случаите в страната и чужбина, при които държавните символи на България се опетняват. "Смятаме, че тези случаи показват необходимостта от инкриминиране на подобно използване на националните символи, предвид високата степен на обществена опасност и въздействие", се казва още в проекта на АТАКА.У нас
· Пиян датчанин вилнее в курорта “Слънчев бряг”
· Бобов дол ще съди София заради боклука

По света
· Опозицията спечели в Македония
· Осем убити при взрив на маршрутка в Тираспол

Коментари
· “Турският синдром” на българските политици

Икономика
· Здравното министерство обрече на глад деца с алергии
· Овчаров: Борисов лъже нагло за “Топлофикация”
Георги Георгиев, депутат от АТАКА: НДСВ няма да застане сто процента зад лидера си
Ще станем свидетели на още по-страшни колизии между триумвирата БСП-НДСВ-ДПС

- Г-н Георгиев, вие сте член на комисията по вътрешна сигурност, която разгледа информацията за т.нар. "царска болница".  Докъде смятате, че ще стигнат разкритията по "Савойския" скандал, след вчерашното изявление на главния прокурор Борис Велчев, че Симеон Сакскобургготски ще бъде разпитан за случая с педиатрията?
- Посещението на Борис Велчев в комисията говори много, но не казва нищо. Това, което чухме е, че имало някаква папка, имало нещо, но не се знаело какво. Това, което се пише по вестниците, е повече от това, което той казва. По информация от мои източници, се очаква г-н Сакскобургготски да бъде призован в качеството си на обвиняем пред италиански съд.