"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 243 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 22/07/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Кортеж на ДПС удари турче на колело


Около 16.30 часа на пътя Силистра - Шумен се движи кортеж. Черните  мерцедеси и БМВ-та карат бясно, защото е неделя и пътят е пуст. Внезапно на разклона за село Дренци пред мощните лимузини се появяват няколко момчета с колелета. Следва удар и 13-годишният Хюсеин Руфай Саид се озовава на земята. Момчето губи съзнание. Велосипедът му е с изкривено до невъзможност кормило, по калника на колелото личи черната боя на ударилия го автомобил.
Датата е 21 май, а произшествието е засекретено, защото кортежът не е мутренски, а на влиятелни велможи от ДПС. В колите пътуват Емел Етем, вицепремиер и министър на държавната политика при бедствия и аварии, Нихат Кабил, аграрен министър, Юнал Лютфи, зам.-шеф на парламента, главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджъ, както и други големци на ДПС от регионален мащаб. Цялата делегация се връща от турско тържество в Силистренско.


У нас
· Миньори искат оставката на Овчаров, злоупотребявал с власт
· Борисов натири ДПС в опозиция, пак изчетка Доган и зафлиртува със СДС

По света
· Симеон и вигенин в спор за поста еврокомисар
· Втората група българи се евакуира от Ливан

Коментари
· ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ ИМА, НО НЕ И ВЪВ ВЛАСТТА

Икономика
· В белодробна болница туберкулоза покосява лекари
· Етем измисли 200 страници обвинения срещу шефа на резерва
Историкът Жарин Величков: Длъжни сме да спасим втория в Европа амфитеатър
Еврейски имот пречи да бъде съхранена археологическата находка
- Г-н Величков, определяте като "две в едно" открития в центъра на София римски амфитеатър. Как попаднахте на него?
- Говорим за театър и за амфитеатър. Амфи означава двоен: два театъра закачени със сцените си един към друг. През 2004 г., когато строиха хотел "Арена ди Сердика", при изкопните работи разкрихме източната част на амфитеатъра: 4 от секторите на трибуните или т.нар. кавеа. Разкрихме и източния хумиториум или по-скоро подхода към дългия диагонал на арената. Той е бил закрилян с двукрила дървена врата, каквато намерихме и от другата страна. Тази част от амфитеатъра ще бъде експонирана в хотела, в голяма 12-метрова зала, тя ще може да бъде посещавана безплатно от всеки, който пожелае. Амфитеатърът ще бъде така осветен, че да може да се наблюдава и от улицата през стъклената фасада на хотела.