"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 245 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/07/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА изказа н а глас волята на българите


Хиляди националисти се събраха на митинг-шествие пред софийската джамия "Баня башъ" във вторник вечерта. На тази дата нацията чества 169 години от рождението на Апостола и патриотите решиха да поведат българите на битка за българщината. "Вашето настроение и протест срещу воя на имама в центъра на София доведе АТАКА при вас", заяви зам.-председателят на партията на патриотите Антон Сираков пред събралото се множество. Съратници и симпатизанти на националистите се събраха на площадчето пред джамията.У нас
· Националистите против загробващ заем на община Хасково
· Пирински: Желанието за ваканция е човешко, но не се вписва в графика

По света
· Кабинетът изостави българите в Ливан
· Хиляди деца били агенти на Секуритате

Коментари
· Пътищата са два - напред към Европа или назад към новото османско робство

Икономика
· Екокастрофа в столицата, кметът Борисов мълчи
· Г. Кадиев: Не отговаряме за инвалидите
Искрен Чернев, сребърен медалист от Балканската олимпиада по информатика в Кипър: Информатиката възпитава съзнанието да не се пр
За мен е по-важно не къде ще живея, а къде ще работя

- Кой, Искрен, избра Математическата гимназия, вие или родителите ви?
- Като бях малък /до 4-ти клас/, вкъщи забелязахме, че ми се отдава математиката. Майка ми реши да ме запише на курсове за кандидатстване. Така се насочих. Не съжалявам, математиката дисциплинира, тя дава основни познания. Трябва да я разбираш, за да станеш после добър състезател по информатика.
- На последната Балканска олимпиада българският отбор по информатика победи всичките си конкуренти. Вие спечелихте сребърен медал. Как се стига до националния отбор?
- За да се влезе в националния отбор по информатика, трябва да се класираш добре на третия кръг на олимпиадата по математика. Първият е на училищно ниво, вторият е на общинско, третият е за цялата страна. Първите 12 след третия кръг съставят разширения национален отбор. От него след 4 допълнителни контролни състезания се избират 4 състезатели, които имат най-висок сбор точки на контролните и олимпиадата. Това е отборът, който ходи на балканиади и международни. В тазгодишния отбор аз съм втори поред.