"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 246 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/07/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

EНЦИКЛОПЕДИЯ НА “ТРУД” ЗАЛИЧИ БЪЛГАРИЯ


Всякаква информация за България липсва на буквата "Б" в Илюстрованата семейна енциклопедия, която се разпространява като приложение на вестник "Седмичен труд" и е предназначена за деца. За това алармира Екатерина Стоянова, която си купила изданието. За родината ни няма написан нито ред, но за сметка на това обстойно присъстват всякакви данни за далечни държави като Бенин и Бразилия. Освен информация за площта, населението, историята, валутата на всяка от тях, „подробно са обяснени и редица екзотични подробности като какво отличава племето бетамарибе от Бенин или как да се използва кората на цинхоновото дърво като лекарство за малария. След като разбрала всички тези важни факти, г-жа Екатерина Стоянова потърсила нещо за Балканския полуостров, отново на буквата "Б" в енциклопедията и пак не открила нищо. Възмутена, тя позвънила във в. "Труд" и помолих да ме свържат с човека, отговарящ за тези издания.


У нас
· Градят джамия в Гълъбово за турски строители
· Кошлуков: ДПС иска да си узакони обръча от фирми със закона за лобизма

По света
· Лондон затяга контрола върху имигрантите
· Православната църква плаши Израел с гнева Божи

Коментари
· Ливанската лекция на глобализма: Не на хуманизма!

Икономика
· Българчета стават опитни мишки за нови лекарства
· Забраниха продажбата на птици
Стефан Солаков: Единен център в Турция насочва ударите срещу АТАКА
Парадокс е, че затваряме училища, но строим джамии в обезлюдените райони

- Г-н Солаков, как ще коментирате поредното нападение на турски хакер върху форума на в. "Атака" като част от психологическата война, която Турция е обявила на България?
- Още с появата на партия АТАКА и нейното влизане в парламента, в съседна Турция се създаде специално звено за изследване и анализиране действията на партията на националистите. Очевидно нашите съседи бяха изненадани от неочаквания възход на АТАКА. Това пролича и от някои критики в турския печат по повод липсата на по-подробна информация около създаването и неочакваният успех на тази политическа организация в България. Веднага след изборите стана ясно, че в Турция са установили пряк контрол върху бъдещите действия на партията на Волен Сидеров. Интересни разговори съм водил с турски колеги журналисти при мои пътувания до нашите съседи. Те се интересуваха каква е идейната платформа на АТАКА и много държаха да подчертаят нейния "краен национализъм." Странното е, че премълчават, но всички партии в Турция се изявяват именно като националистически. Когато им обръщах внимание на този момент, турските ни колеги неочаквано смениха оценката "националистическа" и обявиха АТАКА за расистка партия. Това говори за бърза координация и за единен център, който насочва внушенията и атаките срещу АТАКА.