"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 248 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 27/07/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Израел уби четирима миротворци на ООН


Четирима наблюдатели на ООН загинаха при въздушно нападение на Израел над пост на мироопазващите сили на организацията в Южен Ливан. ООН посочва, че четиримата наблюдатели от Австрия, Канада, Китай и Финландия, се укривали в бункер под поста, тъй като по-рано той е бил нападан 14 пъти от израелските сили. Спасителният отряд, който се опитал да разчисти отломките, също е бил атакуван от израелските сили за сигурност. Генералният секретар на ООН Кофи Анан заяви, че е "шокиран и дълбоко разтревожен от явно съзнателното действие на израелските военни сили към поста на ООН в Южен Ливан".Израелският премиер Ехуд Олмерт изрази своето "дълбоко съжаление" за смъртта на наблюдателите. Той обясни, че постът бил ударен по невнимание и че ООН не трябва да определя една грешка като явно целенасочено действие.По информация на източник от израелския кабинет, цитиран от Асошиейтед прес, Олмерт е наредил да се направи пълно разследване по случая.
От централата на ООН в Ливан съобщиха, че за последните две седмици от началото на конфликта между Израел и екстремистите от Хизбула е имало множество инциденти близо до наблюдатели на световната организация. Преки нападения са направени над девет поста, като по време на атаките са пострадали 12 души от персонала на ООН.У нас
· Циганите в “Баталова воденица” Чакат по 10 000 евро за къщи
· Р. Петков прехвърли на общинарите топката за капиталите на Борисов

По света
· Саддам предпочита куршума
· Щатите против сделка между Русия и Венецуела

Коментари
· Първанов срещу Беронов - сблъсък на личности, а не на идеи

Икономика
· София замириса на екарисаж, горят боклука в контейнерите
· Награждават рафинерията, която трови Силистра
Атила Минев: Католиците в Русе служат на български, да го направят и мюсюлманите
Хакерското нападение срещу АТАКА е доказателство, че влиянието на партията се разширява

- Г-н Минев, как върви подписката срещу звуковия тормоз от джамията в Русе?
- Русе е вторият град след София, в който националистите организирахме подписки срещу високоговорителите, монтирани на джамиите. Всъщност, ние само изразяваме недоволството на гражданите, които от години търпят този произвол, но нямат как да противодействат на това безобразие. В Русе има два джамии, но едната не е действаща. Другата - "Саид паша", се намира в центъра на града, в неговата стара част, на едно от най-оживените кръстовища. Храмът е на територията на средното духовно училище, в което се обучават българомохамедани и турци. Аз проверих и установих, че Саид паша е бил вицекрал на Египет и по-късно адмирал от турския флот. По онова време Египет е бил васално кралство на Турция. Всички тези данни сочат, че това е човек, който е далеч от българската история, култура, традиции и бит. Той е още по-далеч от славещия се като европейска дунавска столица за България град Русе. "Приносът" на този човек в нашата история е като на завоевател.