"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 255 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 4/08/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

България - родина на най-древната писменост в света


Керамична плочка с ясни знакови символи от преди 7000 години доказва, че по земите ни е съществувала най-древната писменост, съобщи вчера на пресконференция проф. Николай Овчаров. Той представи ценната находка, която е открита от иманяр преди 20 години, но едва тези дни е била предадена от прекупвача й на известния ни археолог. Дарителят на уникалната плочка е пожелал името и града му да бъдат запазени в тайна. Плочката е намерена в могила в Южна Тракия. Човекът, направил щедрото дарение, е шеф на известна и мощна фирма, уточни професорът. Находката ще бъде съхранявана в Националния археологически музей към БАН, в праисторическата зала.
Керамичната плочка е изработена от глина и има размери 7/8 см и дебелина 1,5 см. От обратната страна е гладка, само с няколко резки. От видимата страна е разделена на пет отделни части, всяка с по два елемента. "Това са знаци, които нямат системност, но имат смисъл", поясни проф.Овчаров.


У нас
· Бойко строи безплатни жилища за циганите с общински пари
· БСП и НДСВ се рекетират за имотите на Симеон

По света
· Албанците в Македония готвят улични протести
· Иранският президент призова за унищожението на Израел

Коментари
· Корупцията у нас е национален спорт

Икономика
· Готвели столичният медицински холдинг за “тиха” приватизация
· “Български морски флот” скара БСП и НДСВ
Ваню Хърков, депутат от ПГ АТАКА:Кадрите са главният проблем на реформата “Гайдарски”
Махнете ДДС върху лекарствата, апаратурата, медицинските книги и учебници
- Г-н Хърков, какво е мануалната терапия - дарба, сръчност или професия?
- Всичко заедно. След като завърших медицина, започнах работа по разпределение в курорта Слънчев бряг. Останах там 9 години. Специализирах физиотерапия, рехабилитация и балнеология. Аз съм квалифициран специалист по мануална терапия. Това е тежка професия, изисква не само медицински знания и умения, познания по неврология, но и физическа сила. Защото с мануалната терапия се лекуват функционалните блокажи в опорно-двигателния апарат в гръбначния стълб и в периферните стави.