"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 257 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 8/08/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Каракачанов и Дилов отрязаха Беронов за президент


Лидерите на "Гергьовден" Любен Дилов-син и на ВМРО Красимир Каракачанов вчера окончателно отрязаха кандидата за десен президент, шефа на Конституционния съд Неделчо Беронов. Двете партии преди дни обявиха, че ще обмислят дали да подкрепят кандидатурата на конституционалиста.
Във вчерашната си декларация хората на Дилов-син заявяват, че са били готови да подкрепят Петър Стоянов или Иван Костов, но десницата "не иска да излъчи лидер, а предпочита удобен кандидат". Според тях Беронов е "достоен и почтен човек", но десницата "изпращала баща си в сражение".У нас
· Борисов, Първанов и Сидеров - водещи политици за месец юли
· Проверяват защо Мирчо Циганина е на свобода

По света
· Руски олигарси си обявиха война
· Израел ще атакува ливанските символи

Коментари
· УправлЯващите “усвоиха” комисиони от $ 40 млн. при военните доставки

Икономика
· Икономическа полиция разследва 94 болници и поликлиники
Проф. Николай Овчаров: Археологическите находки възпитават в патриотизъм
Трябва да накараме туристите да дойдат при съкровищата ни, а не да ги разнасяме по света

- Проф.Овчаров, вие сте сред малцината археолози, които непрекъснато осъществяват просветителска дейност, защо го правите?
- Защото за мен популяризирането на историята ни е много важно и може би това ме различава от много археолози. Аз смятам, че всичко, което откриваме, трябва да бъде представено на хората. Към края на 90-те години си зададох въпроса - за какво в крайна сметка вадим тези старини, ако те не служат на хората. Археологическите находки на първо място възпитават в патриотизъм. Те са и база за осъществяването на сериозни икономически проекти. Историческите ни паметници трябва да станат стожери на туризма в България. Аз съм твърдо убеден, че именно със своето историческо наследство, ние българите, ще можем да вадим своята прехрана през следващите години. Разбира се не омаловажавам чудесната природа, която имаме и морето, но смятам, че уникалното за България започва от културно-историческите паметници и по-специално - археологическите. Това е причината да отделям толкова време за представянето на паметниците.