"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 260 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 11/08/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

600 милиона източил Доган от резерва


28 фирми от обръча на Ахмед Доган са ощетили резерва с около 500-600 млн. лв. от 2002 г. насам. Дружествата дължат 200 млн. лв., но заедно с лихвите и неустойките сумата надхвърля над половин милиард лева. Това каза в интервю за "Дарик" радио бившият шеф на агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" ген. Димитър Димитров. Общо 231 дружества имат да дават пари на резерв, но първенци по сума са фирмите от обръча на Ахмед Доган.
Преди ген. Димитров да поеме поста, за удобство на ДПС-дружествата, за доставка на стоки е използвана опростената процедура на обикновените търгове. Така те лесно са печелени от фирмите от обръча на Доган. След като ген. Димитров става шеф на резерва, той веднага отменя порочна схема и въвежда покупката на стоки през борсата.


У нас
· Управляващите гласуваха след скандал състава на ЦИК
· Човек на Шулева източил държавна фирма
· Полицаят Пачалов бил невинен, твърди защитата

По света
· Британската полиция спря нов 11 септември
· Поляците против US ракетна база

Коментари
· Метастазите на исляма обхващат България

Икономика
· Руснаците намалиxa цената за АЕЦ “Белене”
Бившият депутат д-р Димитър Иванов:Над 150 млн. лв. са откраднати от “Топлофикация” София
Дружеството трябва да върне на столичани в пълен размер надвзетите им суми
- Г-н Иванов, скандалът с "Топлофикация" София набира сила, една по една изплуват схемите за източването й. Как става това и очаквате ли пълни разкрития по случая?
- Това става главно през приходната част. Затова важните въпроси, свързани с разследването, ще дадат отговори за състоянието на нещата. А интригата дали някой изпълнителен директор или негови началници в община и държава са разпределили, грубо казано, няколко рушвета от поръчки, е част от истината. Това е големият въпрос, защото той засяга всички граждани, ползващи парно в столицата - почти две трети от софиянци или приблизително 1 млн. граждани. "Топлофикация" София е 2 пъти по-голяма от всички отоплителни дружества на територията на България взети заедно. Извън територията на бившия Съветски съюз тя е най-голямата топлофикация в Европа. В нея е инвестирано много, тя е скъпа система.