"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 261 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/08/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Пълзящ преврат В БСП


Разцеплението в БСП вече е факт, след като в събота членове на парламентарната група и соц. величия от близкото минало учредиха "ляво крило" в партията. "Одесняването на БСП се съпровожда със свръхконцентрация на партийна и държавна власт в ограничен кръг нейни ръководители", заяви соцдепутатът Янаки Стоилов. Недоволните от политиката на столетницата, избраха и знаково място за заверата си - къщата на Димитър Благоев. Главни действащи лица бяха Стратега Александър Лилов, Красимир Премянов, Павел Писарев. Те приеха манифест, в който разкритикуваха кабинета и в частност ръководството на БСП, че не изпълнява предизборните си обещания, което ще доведе до загубването на следващите избори. В манифеста се казва още, че борбата с престъпността не се води ефективно, че коалицията е заложник на царските имоти. Според "тесните социалисти", в момента партийните шефове, които са във властта, укрепват влиянието си като раздават постове в администрацията и бордовете на общински и държавни фирми, а решенията в БСП се вземат от "невероятно ограничен кръг хора".


У нас
· Прокуратурата отказа да разследва ДПС-кметове
· НЦИОМ: Тройната коалиция е с ниска подкрепа сред своите

По света
· Израел и Ливан спират войната
· Хванаха Лидера на Ал Каида в Англия

Коментари
· Корупцията у нас стана държавна политика
· Корупцията у нас стана държавна политика

Икономика
· В Бобов дол и “Дружба” блокират извозването на боклука
· Охраняват летовници и от водата
Велизар Енчев, политически коментатор: ОЛИГАРХИЯТА НИ СТРОИ ДИВАШКИ КАПИТАЛИЗЪМ
Ако Бойко Борисов отново абдикира, ще говорим за генерална измама
- Г-н Енчев, как коментирате обстановката в страната в тези дни, когато през ден избухват партийно-политически скандали, във Варна взривяват бизнесмени, лидерите на тройната коалиция отчитат грандиозни успехи в управлението, а мъглата около президентските избори е все по-гъста? Нямате ли чувството, че живеем в свят на абсурди и то броени месеци преди обещаното ни членство в Европейския съюз?
- В този въпрос сте казали всичко за времето, в което живеем. Само ще допълня, че преди една година държавата се тресеше от опитите на БСП и ДПС да съставят коалиционно правителство, което се изроди в тройна коалиция с участието на НДСВ. През тази една година гражданите на България бяха свидетели на нещо уникално за новата ни политическа история - получилата най-много гласове на парламентарните избори БСП се коалира с жълтата партия и се отказа от повечето си предизборни обещания в името на властта. БСП не само измени на своите избиратели, тя направи нещо непростимо за всяка политическа формация в демократичните държави - БСП легализира политическата проституция и узакони коварството и измамата в политиката...