"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 264 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/08/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Фирма на ДПС краде водата на Берковица


Една сутрин 36-годишната Анифе Хаскова се събудила с твърдото решение да си построи собствен ВЕЦ. Историята мълчи как в главицата на тази нежна половинка от ДПС се е родила подобна чудесна бизнес идея. Младата мюсюлманка прецапала като малка бара корана и вместо да се грижи за съпруг и да отглежда дечица, седнала да пише амбициозен бизнес план за производство на ток. За обект на своите инвестиционни намерения Анифе си избрала вододайната зона на Берковица. Не след дълго проектът кацнал на бюрото на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров. Без бавене хуманният доктора задвижил проекта. И сигурно вецът щеше вече да дава ток колкото за един краварник, ако българските закони не го задължаваха да съгласува среднощните блянове на ДПС-активистките като Анифе с местната власт.У нас
· Удължиха с още 4 месеца разследването “Белнейски”
· ЗАДЪРЖАХА МЪЖ ЗА УБИЙСТВОТО В “ЗАХАРНА ФАБРИКА”

По света
· Пентагона търси нови ракетни бази в Европа
· РУСИЯ И ЯПОНИЯ СЕ СДЪРПАХА ЗАРАДИ УБИТ РИБАР

Коментари
· Лобита не позволяват да се намали цената на парното

Икономика
· Подхващат и борда на директорите на “ТоплофикациЯ”
· КНСБ писа “3” на тройната коалиция
Яне Янев, главен секретар на "Ред, законност, справедливост": 10 милиона незаконно е взел Симеон само от дървесина
Парламентът да наложи мораториум на царските имоти

- Г-н Янев, как ще коментирате работата на парламентарната комисия по царските имоти, която днес трябва да прочете своя доклад пред народните представители?
 - БСП и коалиция нямаха намерение изобщо да създават подобна парламентарна анкетна комисия. Но тъй като 20 дни след като започна работата на НС, аз внесох проект за решение и създаване на такава комисия с ясен мандат, и всяка сряда от парламентарната трибуна предлагах да влезе в дневния ред, и под натиска на общественото мнение, те се принудиха да направят тази комисия. Имаше отчетлива тенденция тя да мине под мотото: "Ако искаш един проблем да не се реши, създай комисия". Но с няколко заседания се стигна до факти и обстоятелства, които нямаше как да бъдат пренебрегнати. Този доклад е една "бродерия" на всичко, казано от различни народни представители, които бяха докладчици по темата. До такава степен БСП гледаше формално на комисията, че дори половината от депутатите им не влизаха на заседания. В крайна сметка този доклад може да се окачестви като една констатация и ретроспекция без нищо конкретно.