"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 265 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 18/08/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Царските имоти разцепи ха БСП


Закон да урежда реституцията на имотите на Симеон Сакскобургготски, поискаха вчера от опозицията, по време на дебатите в парламента около доклада на временната комисия. "БСП сключи сделка с НДСВ, за да прикрие кражба за 200 милиона. Това доказва, че никаква принципност не може да се очаква от нито една от трите управляващи партии", заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров.
Зам.-шефката на ДСБ Екатерина Михайлова обяви от трибуната, че управляващите са направили подарък на лидера на царската партия. "Вие превърнахте юридическия спор в политически, в сделка за власт", заяви Михайлова, която е сред вносителите на решение за създаване на нов закон за реституцията на така наречените "царски имоти". Разчитам, че на първо място при гласуването ще послушате своята съвест, а не партийните решения на министър-председателя Сергей Станишев и президента Първанов, заяви още депутатката от ДСБ.У нас
· Десетки арменци в Шумен срещу воя от джамията
· Фирми-лешояди около българските болници

По света
· Поискаха разпускане на израелския Парламент
· Джордж Буш и Ангела Меркел недолюбвани от сънародниците си

Коментари
· Какво му е “социалното” на другаря Първанов

Икономика
· Отварят аварийно сметището в Суходол
· И собствениците на имоти в Иракли блокират пътя
Антон Кутев, общински съветник от БСП: Има още много за крадене от общинските фирми
Столична община подписа договор с частно дружество за 850 000 лева
- Г-н Кутев, само за седмица вие направихте скандални разкрития за източването на "В и К" дружеството, както и за "Софийски имоти". От какво сте мотивирани, какво ви накара да запознаете най-сетне обществеността със състоянието на тези фирми?
- Откакто съм станал общински съветник, аз работя непрекъснато и се опитвам да оглася наученото. Няколко пъти се опитвах да ангажирам общественото внимание със състоянието на фирмите "Галатея", "Лозана" и др.. Опитвах се да разказвам подробно механизмите, по които тези дружества са били източвани години наред. Това досега до никъде не довеждаше. През август месец медиите имат повишен интерес към всичко. Т.е. не сега сме започнали да се занимаваме с общинските дружества, а сега има интерес към тази проблематика.