"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 268 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/08/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Гоце и Паси в обща далавера


Тих взаимен шантаж за корупция започна между НДСВ и БСП. Действащи лица в него са есквъншният министър Соломон Паси и президентът Георги Първанов.
Комисията за борба с корупцията в парламента, известна като Антимафия, може да започне работа по похарчените от Паси 20 млн. лв., дадени от правителството на Сакскобургогтски по пи ар стратегията на България.
Жълтите обаче контрират, че тогава ще излезе наяве общата далавера на Паси и Първанов в скандала с комуникационната система на МВнР. Тя бе доставена от израелската фирма "Гилат". Първанов лично е лобирал за сделката. Срещу помощта, държавният глава е получил от еврейските си покровители пари, които сега ще използва в кампанията си, смятат в НДСВ.  У нас
· 209 дела срещу Държавния резерв, но няма доказателства да съдят шефа му
· Близнаков: Пращаме до два месеца нашия контингент в Ливан
· Идва нова смрад, София пак се зарива в боклуци
· Лекарска мафия готвела скрита приватизация на болниците

По света
· Студенти по химия взривили пазара в Москва

Коментари
· “Маймунките” на Станишев нехаят за проблемите на електората

Икономика
· Кабинетът “Станишев” тласка България към финансова криза
Иван Славков: Правителството е шайка, събрана в клуб по интереси
Първанов замълча за обръчите от фирми около партиите, за US-базите, за контингента ни в Ирак

- Г-н Славков, как ще коментирате разцеплението в БСП?
- Абсолютно нормален процес. Аз го предрекох отдавна. Не става дума само за БСП, а за Коалиция за България като цяло. Аз първи извадих движението "Напред, България" от лявата коалиция след този кретенизъм с Ирак, на който БСП не противодейства.
Цялото поведение на БСП е абсолютно безпринципно. В партията очевидно вече е тясно откъм политически възможности. Тя вече не може да задоволи икономическите интереси на членовете си. Едни от тях успяха навреме да направят пари, други позабогатяха впоследствие, а третите са всички, които не направиха нищо. По две причини. Първо, защото си останаха честни хора и второ, защото не получиха възможност да се обогатят незаконно. Така че какво значи ляво крило, дясно крило? Това е отдавна изживян от комунистическата партия път, още при първото й разделение на тесни и широки социалисти. Нищо ново под слънцето.