"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 270 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/08/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

В БСП искат оставката на Овчаров за корупция


Оставката на министър Румен Овчаров смята да поиска членът на Висшия съвет на БСП и един от учредителите на лявото крило в соцпартията, социологът Илия Божинов. Това съобщи самият Божинов в интервю пред  Дарик радио. Това ще стане в събота, на редовния пленум на червената партия, на който енергийният министър ще представи доклад от 15 страници за моментната ситуация в икономиката на страната. Червеният социолог мотивира искането си за оставката с нарушения в министерството и по-конкретно заради корупционните схеми в енергетиката, както и за некоректното отношение на Овчаров към левите избиратели. На предстоящия пленум новото ляво крило на БСП ще отправи сериозни критики към въпросния доклад на енергийния министър, обяви още Божинов.


У нас
· Царските имоти влизат в съда
· Борисов казва в събота ще подкрепи ли Първанов

По света
· Сирия против войски на границата с Ливан
· Израелският президент помилвал затворници срещу заплащане

Коментари
· Безумна управленска политика изпрати България на социалното дъно

Икономика
· Вдигат осигуровките за стаж до 160 лева
· АТАКА предупреждава: Сметките за парно ще растат още
Павел Кърлев, председател на Федерацията на потребителите:“Топлофикация” - София пладнешки обра народа
Федерацията на потребителите завежда два колективни иска срещу държавата заради кражбите от парното

- Г-н Кърлев, много граждани ли дойдоха при вас за съдействие, след като разбраха за далаверите, вършени в столичната "Топлофикация"?
- Стотици са гражданите, които идват при нас всеки ден с натрупано огромно количество възмущение, огорчение. Това грабителство те го подозираха. Ние от 5 години непрекъснато говорим за безобразията, които върши "Топлофикация" със съдействието на държавните чиновници и управляващи. От 2001 г., когато този Закон за енергетиката и енергийната ефективност беше приет. Беше разпоредено всеки гражданин да си сложи топломери, иначе щеше да бъде глобен от 100 до 500 лв. Ние остро възразихме, че подобна порочна система няма да просъществува. Имахме среща с всички, които вземаха решенията в енергийния отрасъл, те също бяха наясно, че тази система няма да работи. Но лицемерно замълчаха, защото големите интереси някой по системата да се облагодетелства, тласнаха нещата в тази посока. С въвеждането на тази система започна ограбването, за което четем днес.