"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 272 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/08/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

САЩ използват СПИН-а като политическо оръжие


Днес либийският съд отново ще заседава по СПИН-делото срещу българските медицински сестри. И до днес то не дава отговор на въпроса: кога най-сетне ще се вземе окончателно решение? И дали нашите медици не са въвлечени несъзнателно в чужд политически сценарий, насочен срещу режима в Триполи. Има и доказателства - вирусът на СПИН е създаден в американски лаборатории и се използва от Вашингтон като оръжие срещу неудобните за него правителства. Враждебното отношение на САЩ към режима на Муамар Кадафи не е от вчера. През годините серия от тайни операции, включително и военни удари, целяха той да бъде премахнат. Дори бившият държавен секретар Джордж Шулц предложи Триполи да бъде атакуван с ХИВ-вируса.У нас
· Притискат АТАКА за РИК в страната
· Борисов: Беронов да избира между мен и Костов

По света
· Вашингтон безсилен пред севернокорейските ракети
· Двадесет и седем ранени при атентати в Турция

Коментари
· Да оцелееш или изгориш в една достойна професия

Икономика
· КНСБ: По-големи стимули за първо, а не за второ дете
· БСП: Минималната заплата няма да скочи на 200 лв.
Румен Русев, областен координатор на АТАКА в Шумен: И цигани, и турци ще гласуват за Волен
Заради изборите зачестяват нападенията над наши симпатизанти, членове и активисти, твърди националистът

- Г-н Русев, как ще коментирате последното нападение над човек на АТАКА в Шумен? Честа практика ли са нападенията над националисти в района?
- На 26 август т.г. около 20,30 ч. в с. Тодор Икономово, общ. Каолиново, Шуменска област беше нападнат Нейчо Нейчев, 56 г., общински координатор на партия АТАКА . Той се е връщал от събрание по повод организацията на изборите за президент и вицепрезидент. Нападнат е от Хабил Реджеб, изповядващ исляма от същото село. Той се нахвърля върху Нейчев и го удря без основание и причина със стъклена бутилка по главата. Вследствие на удара бутилката се счупва, а Нейчев пада на улицата. Оказана му е медицинска помощ в спешно отделение на гр. Каолиново и е издадено направление за Съдебна медицина в гр. Шумен за освидетелстване. Мотивите за нападението и според Нейчев са политически, защото е от партия АТАКА. Ние ще подадем писмена жалба до РПУ - Каолиново, подкрепена с медицински документи. Преди това, на 5.06. т.г. около 16 ч. униформените задържаха Стоян Петков Христов от Шумен, който свали знамето на ДПС от пилон пред кметството на с. Климент, общ. Каолиново. Затова му беше съставен акт за хулиганство и по бързото производство беше съден от Новопазарския районен съд. Беше осъден на 50 лева глоба за това му деяние.
Очакваме същите бързи действия от РПУ и по последния инцидент, при който беше пребит наш човек.