"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 273 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/08/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Деца рецитират Корана в театъра на Разград


Разград заприлича на град от Саудитска Арабия, след като там вече извън храмовете, на публични места се проповядва ислям. Над 100 деца от 34 населени места в областта вчера взеха участие в състезание по четене на Корана. За организираната проява по насаждане на религиозно мислене дойдоха лично главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджъ, както и негови петима наместници от т.нар. "смесени" райони в страната. Вместо да четат Корана обаче, повечето от участниците са го рецитирали наизуст, а жури от трима имами са оценявали кое дете с по-голям фанатизъм се справя със задачата, съобщиха присъствали. Подобна надпревара се провежда за втора поредна година.


У нас
· АТАКА: Досиетата да се отворят, без да се застрашава държавността
· Либийската прокуратура: Смърт за българките!

По света
· Израелци масово напускат страната заради войната
· Франция: Европейският съюз не работи добре

Коментари
· Антибългарската политика на парламента срина общественият му рейтинг

Икономика
· Инвалиди шият дрехи за бедни първокласници
· Поскъпват стоките, опаковани с дърво и текстил
Митко Димитров, депутат от АТАКА:Само Волен Сидеров има куража да гледа избирателите в очите
Всички партии, които са на политическата сцена, са дискредитирани пред обществото

- Г-н Димитров, изборите все повече наближават, но до момента единствената политическа кандидатура, издигнат от политическа парти е Волен Сидеров? Защо останалите кандидати избягват да се идентифицират с определена политическа сила и се издигат от инициативни комитети?
- Причината е, че всички партии, които в момента са на политическата сцена, са по някакъв начин дискредитирани пред обществото и каквото и да правят, хората ги познава и знаят докъде могат да стигнат със своите обещания. В един момент се оказва, че парламентарно представените партии са обвързани помежду си с някакви икономически интереси. Това, което се представя като дясна опозиция, не съществува и реално няма дясно пространство. Единствената опозиция в момента в парламента, е партия АТАКА, чиято политика е изцяло насочена към защита интересите на българските граждани. Тя не защитава интересите на едрия капитал. Зад лидера Волен Сидеров не застава една партия с някакви свои тяснопартийни интереси, а застава българският народ, който се бори за своето оцеляване. Само Волен Сидеров има куража да гледа избирателите в очите.