"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 277 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 4/09/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Президентът да може да внася закони, иска Сидеров


"Трябва да се увеличат правомощията на президента, защото, той заедно с правителството, създава онази зъбчатка, която ражда силната изпълнителна власт". Това заяви вчера в интервю пред агенция "Фокус" бившият държавен глава Желю Желев. Той допълни, че може да има чудесни закони, приети от парламента, но някой трябва да ги прилага бързо, смело, енергично и цялостно. Това може да прави само изпълнителната власт. За да може тя да прави това, е нужно да е силна. "А това се получава, когато президентът и правителството работят заедно, когато президентът има контрол над правителството и по отношение на парламента. Той да може да разпуска парламента, както например е във френската Конституция", разясни своята идея президентът Желев.У нас
· Водевилът продължава: Бойко загърби Беронов, чака Пешо
· Десетки симпатизанти на АТАКА съдят функционер на ДСБ

По света
· Проф. Г. Марков: Румънци лъжат, че Добруджа е тяхна
· Иран продължава да обогатява уран

Коментари
· Българските работници са заложници на политическите боричкания в Англия

Икономика
· С 10 процента скача хлябът в София
· Джипитата не искат таван на пациентите
Кирил Илиев, областен координатор на АТАКА: Във Враца няма да докоснат бюлетината за Първанов
В бившия промишлен район на България царува мизерия, бедност, недоимък

- Г-н Илиев, как живеят българите във Враца? Споделят ли оптимизма на президента Георги Първанов, че животът в държавата е чудесен?
- Първанов май не познава живота на своя народ. Нека да дойде да види каква мизерия царува във Врачанско. Как по вина и на неговата партия един от най-промишлените райони на държавата потъна в бедност, нищета и мизерия. Хората тук не живеят добре, не са радостни и ведри. Знаете, че по време на т. нар. демократичен преход почти всички големи предприятия и заводи в областта бяха затворени, разграбени и продадени или за 1 долар или за скрап. Тези, които останаха тук са заети с работа в малки магазинчета, заведения и получават заплати далеч под минималната, обявена от държавните статистици. Не зная на какво точно се базира оптимизмът на Първанов. Вероятно на предизборната еуфория.