"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 284 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 11/09/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Станишев хариза за 35 години летищата в Бургас и Варна


Договор за 35-годишна концесия на летищата в Бургас и Варна подписаха в неделя в хотел "Хилтън София" министърът на транспорта Петър Мутафчиев и изпълнителните директори на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД - Андреас Хелфер и Тихомир Трифонов. Акционери в дружеството са "Фрапорт" - Германия, и "БМ Стар" - България. Решението за това бе взето на 15 юни 2006 г. на заседание на Министерския съвет.
За целия 35-годишен период на концесията ще бъдат инвестирани 403 млн. евро за развитие и модернизиране на двата порта. От тях 215 млн. евро са за летище Бургас, а 188 млн. - за летище Варна. Концесионерът ще заплати еднократно концесионно възнаграждение от 3 млн. евро. За срока на договора "Фрапорт" и "Бе Ем Стар" ще прибира всички летищни такси и ще внася в държавния бюджет годишно възнаграждение, равно на 19.2% от приходите си.У нас
· “Суходол” отказа боклука на Бойко Борисов
· Шест двойки с регистрация в ЦИК за президентските избори
· 500 пътници заложници на МВР заради нелепа смърт във влак

По света
· САЩ изгубили следите на Осама бин Ладен
· Датски вестник пусна карикатури за Холокоста

Коментари
· Фашизоидност без граници

Икономика
· Шивашки фирми мамят работниците с осигуровки
Десислав Чуколов, депутат, шеф на предизборния щаб на АТАКА: По Димитровден народът ще освободи слугинажа
Георги Първанов трябва много да се срамува от честните данъкоплатци

- Г-н Чуколов, вие оглавихте предизборния щаб на АТАКА за президентската надпревара, на какво ще заложите в своята работа?
- Вече започнахме работа по предизборната надпревара за нашите избраници Волен Сидеров и Павел Шопов. Категорично твърдя, че това е най-демократично избраната двойка - нашите претенденти бяха номинирани от наши съратници и симпатизанти и потвърдени от делегатите на втория ни конгрес, който се проведе на 6 септември. Над 400 представители от цялата страна абсолютно единодушно гласуваха АТАКА да бъде представлявана в тези избори от лидера на националистите Волен Сидеров и от Павел Шопов. Нямаше нито един глас против, въздържал се, нямаше нито едно друго, различно предложение. Това беше гласът на АТАКА. Няма друго такова събитие в друга партия в дните преди номинацията. Което, напук на всичките ни врагове и зложелатели, е една ясна индикация за това, че партията на националистите върви нагоре и напред. И ние, които здраво работим и отстояваме своите позиции, няма как да не сме горди с постигнатото. Започнахме работа по належащи задачи в щаба. За разлика от помпозната предизборна кампания, която започнаха от щаба на Първанов и Марин, ние не залагаме на помпозност. Засега предпочитаме да не надуваме фанфари.