"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 285 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/09/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Румен Петков се подигра с пребит активист на АТАКА


Общинският координатор на партия АТАКА за столичния квартал "Красна поляна" Георги Георгиев бе зверски пребит в неделя около 15,30 следобед. Двама мъже нападнали националиста в района на 135 СОУ в кв. "Западен парк". Коментарът на министър Румен Петков бе, че информацията на Столичната полиция за пребит активист на АТАКА била най-малкото спорна"... Цинизмът на министъра пролича и от думите му: "Медицински случаи не коментирам". Заключението на медиците е, че на Георгиев са нанесени "контузии с травматични отоци, избиване на трети горен ляв зъб, счупване до нивото на венеца на четвърти горен ляв зъб, както и още два съседни зъба". Случаят е поредното неразкрито престъпление срещу хора от АТАКА.

 У нас
· Живи вериги тръгват срещу боклука в София
· Церовски призна за стари връзки между Овчаров и НДСВ

По света
· Евросъюзът критикува Румъния за корупцията
· Русия налага вето на независимо Косово

Коментари
· Цирк “Избори 2006” потегли из страната

Икономика
· Токът за най-бедните поскъпва с 50 процента
· Нихат Кабил проваля земеделието ни пред ЕС
Д-р Константин Поптодоров: Здравната реформа уби 200 000 българи
С “нововъведенията” си министър Радослав Гайдарски е на път да срине добрите постижения в спешната помощ

- Д-р Поптодоров, с проектозакона за хуманната медицина се дава право на чужди фармацевтични компании да тестват у нас своите лекарства. Няма ли опасност България да се превърне в полигон за експерименти с хора?
- Всяко лекарство, което се изпитва, трябва да мине през съответната комисия. Изводите се ползват от нашата страна и от фирмата, произвеждаща изследването. По принцип всички лекарства, които влизат в нашата страна, трябва да са тествани. Създаването на едно лекарство трае 10-15 години. Но дори и при такъв дълъг срок, човечеството се "опари" от няколко направо жестоки случаи. Произведен бе препаратът"Теламонит" за задържане (на бебета при патологична бременност - б.р.). Той даде около 3000 уродства. Родиха не само деца без крайници, но и без мозък. Човечеството познава случаи, когато са употребявани лекарства, без да бъдат изследвани. Например френският учен Луи Пастьор по молба на руския император без клинични изпитания инжектира с противобясна ваксина няколко руски селяни и ги спасява.