"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 286 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 13/09/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Цигани окрадоха реколтата във Видинско


Кметовете на видинските села се оплакаха вчера, че цигански тумби с каруци са окрали повече от половината селскостопанска продукция в региона. При грабежите ромите са били толкова агресивни, че един човек е починал след побой, а друг е заболял от тежка форма на диабет след преживяното. Проблем от години на община Видин е и незаконното изсичане на горите в района, където ромите опустошават по 5 декара на ден.У нас
· Плащат по хилядарка за подпис в полза на “ОМО-Илинден”
· АТАКА спести на народа половин милион лева от мерцедеси
· Цигани окрадоха реколта във Видинско

По света
· Нападнаха американското посолство в Сирия
· Виктор Емануил си признал за убийство

Коментари
· Етнокорпорацията ДПС пази своите хора от правосъдието

Икономика
· Масларова преброи бедните първолаци
· Овчаров харизва добива на уран на канадска фирма
Адвокат Марин Марковски: Следователят Емил Иванов умишлено дискредитира Сидеров
Законът забранява изнасяне на доказателства в медиите, защото правосъдието не е вестникарски спор

- Г-н Марковски, в броя на един столичен всекидневник от неделя, 10 септември е публикувано интервю със следователя Емил Иванов, който събира доказателства срещу Волен Сидеров за инцидента на магистрала "Тракия" от 7 април т.г.. Там Иванов коментира факти и доказателства, свързани със случая. Има ли такова право, позволено ли е това от закона и извършил ли е Емил Иванов престъпление?
- Презумцията за виновност е не само конституционна норма, която има пряко действие, но и е нравствено-етичен принцип, без който едно цивилизованото общество не може да мине. На въпроса дали един човек е извършил престъпление може да се отговори единствено след влизането на присъдата в сила. В интервюто си за столичния всекидневник Емил Иванов е посочил, че Волен Сидеров не е привлечен за обвиняем. Г-н Сидеров в момента не е и страна в наказателен процес. Разсъжденията на следователя Иванов, че не го привлича като обвиняем, защото така щял да го направи "политически мъченик" за мен са непонятни.