"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 290 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/09/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Сделка: Симеон подкрепи Първанов


НДСВ капитулира и даде рамо на Георги Първанов като реши да не издига своя кандидат-президентска двойка на изборите, стана ясно вчера.
Лично Симеон Сакскобургготски обяви пред журналисти решението на политическия съвет на НДСВ. Бившият цар обясни, че партията му няма да подкрепи нито един от кадидатите на първи тур, защото е либерална формация и симпатизантите могат сами да изберат за кого да гласуват. "Ако има  втори тур, това е друг върпрос", добави обаче ексвеличието. От думите му стана ясно, че Симеон е взел решение да не участва в президентските избори още през 2004 г. "Може да се намери като един от дефектите ми, но аз съм последователен", каза Симеон. Не стана ясно обаче защо при това положение царят до последно мота хората си като им даваше сигнали, че не е изключено да се кандидатира за президент. "Чакал е сигнал от Първанов, явно пак го е изнудвал за нещо", лаконично коментира изнервен член на НДСВ след края на съветаУ нас
· По 50 лв. за цигански глас плащали от ОМО “Илинден” - Пирин
· Румен Петков истеризира в пленарната зала
· Стрелят по деца в София

По света
· Масонски символи и върху новите банкноти в Украйна
· Протест в Москва срещу имигрантите

Коментари
· Тройната коалиция е като какината сватба..!

Икономика
· Увеличават се болните от рак на простата
· Овчаров закъсня с ревизията на топлофикациите
Руският президент Владимир Путин: Икономическата мощ в света се премества към Китай и Индия
Москва иска да развива равнопоставени отношения и с Изтока, и със Запада
- Иска ли Русия да стане енергийна свръхдържава?
- Понятие "свръхдържава" е просто остатък от времето на Студената война. Аз никога не съм твърдял, че Русия е енергийна свръхдържава. Енергетиката е просто средство за достигане на целите. Вижте огромния потенциал в Сибир. Там нефтът ще продължи да блика поне тридесет години, големи са и газовите находища. Но трябва да се внимава с опасността Русия да остане само доставчик на природни ресурси. Затова следва не само да се развиват енергийните ресурси у нас, но и да се използват като основа за развитието на руската икономика с помощта на високите технологии. Енергетиката е национално богатство и с нея трябва да се отнасяме отговорно към нея както заради бъдещите поколения, така и от гледна точка на световната икономика. Енергийната сигурност има две страни:търсене и предлагане. Западът се нуждае от сигурност при търсенето, а Русия при предлагането. Цената на петрола, проблемите в Близкия изток, напрежението около Иран и въпросите около договора за неразпространение на ядреното оръжие-всички тези въпроси зависят от енергетиката. Ние искаме отношения, основани на равенството. Русия иска да развива такива отношения както със Запада, така и с Изтока.