"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 292 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/09/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Жълтите завзеха Държавния резерв


Николай Боршуков, собственик на кетъринг заведение за приготвяне и доставка на храна на клиенти бе назначен от Сергей Станишев за директор на Държавния резерв и военновременните запаси. Решение за назначаването на Боршуков не е взето на редовно заседание на Министерския съвет, а неприсъствено - "на подпис". Бъдещият шеф на резерва е човек на бившия министър на спорта от правителството на НДСВ - Васил Иванов - Лучано. Двамата са регистрирали обща фирма. У нас
· “Позитано 20”: лидерът на АТАКА е конкурентът на Първанов
· Застреляха 18-годишен българин в Италия

По света
· Горят чучело на папата в Ирак
· Социалдемократите загубиха в Швеция след 12 г. във властта

Коментари
· Есента на един президент

Икономика
· Жълтите завзеха Държавния резерв
Отец Боян Саръев: Политиците ни управляват като еничари
Опитът да се наложат ислямски символи у нас е част от световния план за ислямизиране

-Отец Саръев, за живота в едно селище, за духовността, стандарта и самочувствието на хората му едно време се е съдело по попа, даскала и кмета. Какви са ролите им днес?
-В днешно време нещата са доста объркани, а ролите на попа, даскала и кмета са разменени. Така е и в малкия град, и в столицата. Днес кметът размахва дебелата тояга. Цялата власт в обществото ни е съсредоточена и узурпирана от Дочоолу, Гочоолу и бай Ганьо. Последният диктува правилата на играта, той управлява и благославя всички процеси, които текат в обществото. Живеем във време, когато никой не се интересува от даскала или от попа. Образованието е все така изтикано в ъгъла, учителите мизерстват с ниските си заплати, те са последни в социалната и обществена йерархия. Кой от днешните управници се интересува от просвещението, образоваността, културата и развитието на българското общество? Въпреки 16-те т.нар. демократични години и църквата се е свряла безгласно в своя ъгъл, правят се всевъзможни опити за манипулиране на духовните процеси в обществото. Всякакви външни фактори и субекти се опитват да омаловажат БПЦ, опитват се да я вкарат в Световния съвет на църквите в Женева.