"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 293 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/09/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

46 000 българи заплашвани, 12 000 жертва на полицейски произвол


46 000 българи са заплашвани от полицията през втората половина на 2005 г. Срещу други 12 000 сънародници полицията е упражнила физическо насилие, заяви Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията вчера на заседание на Държавната обществена комисия за престъпността.
Вместо да обясни защо подчинените му безчинстват, министър Румен Петков пък се оправда, че борбата с престъпността не може да бъде задача само на МВР.
Основна причина за престъпността сред циганите е неграмотността. Много цигани са преминали през българските затвори. 87% от българите смятат, че ромите са склонни към престъпления, стана ясно на форума.У нас
· Сепаратисти крадат лични данни за признаване на ОМО “Илинден”
· Социолози прогнозират втори тур за Сидеров

По света
· Затворите в САЩ станали развъдник на ислямисти
· Атниправителствени протести блокираха Будапеща

Коментари
· Папата предупреди за война между цивилизации

Икономика
· Българските фирми не могат да работят с еврофондовете
Огнян Тетимов, координатор на АТАКА за Благоевградска област:ДПС прочиства етнически Сатовча и региона
Фирми от обръча на Доган финансират кампанията на Георги Първанов
- Г-н Тетимов, чрез вестник "Атака" вие обявихте, че в Благоевградска област се преследват хората, които не гласуват за ДПС. Очаквате ли натиск и по време на президентските избори?
- На територията на Благоевградски област има 14 общини, от които 5 са със смесеното население - Белица, Якоруда, Сатовча, Хаджидимово и Гоце Делчев. Там се носят легенди за жестокостта на ДПС към хората, които не гласуват за движението.
- Какво се прави?
- Примерно в даден град има 300 гласоподаватели. От ДПС знаят кои са те поименно. Ако 5 души не гласуват за движението, те се издирват и пребиват. Принуждават ги да се изселят. Спират им тока, водата. Гонят децата им от училище. В момента на територията на Сатовча тече нов възродителен процес за смяна на имената на помаците, но с обратен знак. Карат ги да приемат арабско-турски имена. Използват икономическа, политическа и чисто битова принуда.