"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 296 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/09/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров в Силистра: Днес пак воюваме за независимост


Днес българският народ отново воюва за своята независимост. Това е наша вътрешна битка, която трябва да доведем до успешен край. Това заяви вчера лидерът на АТАКА и кандидат за президент Волен Сидерв пред събралото се множество в Силистра. Сидеров бе категоричен, че държавният глава трябва да носи отговорност за своите действия.   
"Първанов  оправдава действията си с етническия мир. Ще се наруши ли той, ако обръчите от фирми на Доган бъдат разтурени?", попита лидерът на АТАКА. Президентът трябва да е сред народа, да му вдъхва кураж, а не да се ползва от всички салтанати във властта, подчерта кандидат-президентът на националистите. "Който казва, че АТАКА изповядва омраза към някой етнос, лъже, защото какво общо има ДПС с отрудените хора, които ДПС-елитът експлоатира и използва  за електорален резерв", подчерта още той.
На среща в салона на читалището в Дулово, Сидеров благодари на събралите се хора, че са преодолели страха си и са дошли, въпреки че градът се смята за крепост на Доган.


У нас
· Георги Гатев: Процесът в Либия ще зависи от Върховния съд
· Висши ченгета ползвали малолетни проститутки

По света
· Високоскоростен влак дерайлира в Германия
· Дюрчани: Не съм лъгал, само преувеличих фактите

Коментари
· ПолитиЧески покер разиграва съдбата на българките в Либия

Икономика
· ВАС спря лекарствения списък на здравната каса
Петър Петров, ученик във Френската гимназия в София: Съвременният политик е балканска кръстоска от Ал Капоне и бай Ганьо
Най-големият проблем на страната ни е огромната миграция

- От тази година в българските училища влезе новата образователна стратегия. В момента сте в 12-и клас на Френската гимназия, как направихме избора си?
- Периодът след 7-и клас е свързан с много изпитания. Напрежението и натоварването, което трябва да понесе едно дете на 13 години, е непосилно, ако има амбиции да учи, а не да работи, например като строител. Длъжен си да ходиш на частни уроци, защото нивото на преподаване е на 1/10 от това, което се изисква на изпита. Шестицата в училище се равнява на не повече от 3,50 на изпита. Ако успееш успешно да издържиш цялото това натоварване , след двата изпита по български и математика, се сблъскваш с друг съдбовен момент: в коя гимназия да продължиш. В този момент се намесват родителите, защото децата определено са заблудени. Аз например, си мислех, че френският е най-лошият език, свързвах го с емисиите по БНР за нивото на река Дунав. Исках да продължа в училище, където имам други съученици, да имам познати. Не си давах реална сметка, че от това къде ще уча, ще предопределя пътя си за по-нататък. Но не съжалявам за избора си.