"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 306 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 4/10/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров в Благоевград: Ще смажа сепаратистите!


Категорично ще се разправя със сепаратистите в България след заемането на президентския пост, заяви вчера в Благоевград лидерът на АТАКА и кандидат за президент Волен Сидеров. Той напомни, че със съдействието на сегашния президент Георги Първанов и подчинените му служби, в района се разхождат нови българофоби, омовци и депесари.
Кандидат-президентът на националистите бе категоричен,че ще има коренна промяна и службите ще трябва да вършат работата си и да преследват всички сепаратисти. "Те нямат място в България и трябва да бъдат екстрадирани спешно и безапелационно. Само по този начин може да се покаже, че България държи на суверенитета си и целостта си", каза още лидерът на АТАКА пред събралото се множество. У нас
· Пазарджишката прокуратура мълчи за ислямисткия съюз
· 2418 жалби срещу държавата подадени при омбудсмана
· Наркопласьор от пазарджик нагълта 15 дози хероин

По света
· Трета кървава баня в US-училище за седмица
· Руските офицери освободени след разговор Путин-Буш

Коментари
· Новият десен сговор: Елитът срещу народа

Икономика
· Готвят 500 евро такса за внос на стари коли
Адвокат Марин Марковски: Шумът около Димитър Стоянов е опит да се навреди на АТАКА предизборно
Текстът на писмото не обижда никого, преводът му е изтълкуван превратно

- Защо приехте и какво ви мотивира да се явите пред депутатите от Комисията по парламентарна етика, след като това не е съдебен спор?
- В Правилника за устройството на работа на етичната комисия е записано, че всеки който е призован пред нея  има право на защитник, даже там е препоръчано да бъде с адвокат. Това не е мое хрумване или на г-н Стоянов, това е законна възможност, която дава правото на адвокат. Мотивиран съм, защото като прочетох писмото открих, че вътре няма отправена нито една обида към евродепутатката Ливия Ярока. В случая каузата е справедлива. Но освен обичайните аргументи за това, че всеки има право на адвокат, г-н Стоянов просто не е обидил тази депутатка и той трябва да получи много резонна и отговорна професионална защита.